Financieel steuntje ANWB voor recreatie en mobiliteit

De ANWB heeft een lijst van projecten bekend gemaakt die een financieel steuntje ontvingen. Het betreft  initiatieven die iets kunnen betekenen voor recreanten, toeristen of verkeersdeelnemers.

De ANWB ondersteunt niet-commerciële projecten met financiën of in natura. Aangezien de ANWB een consumentenorganisatie is, let zij bij de beoordeling op de meerwaarde voor de mobiele en recreëerende mens. Als u voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u via de website van de ANWB een ondersteuning aanvragen.

Projecten die zijn ondersteund door de ANWB en inmiddels zijn afgerond:

Buitenplaatsenpad Zuid-Kennemerland

Dit recreatief aantrekkelijke wandelpad loopt over de buitenplaatsen in de binnenduinrand in de regio Heemstede – Aerdenhout. Enkele hiervan zijn in het bezit en/of beheer van het Landschap Noord-Holland. Hiermee wordt de beleving van deze unieke concentratie van buitenplaatsen, van de natuurwaarden en de rust van het gebied, verhoogd. Het ANWB Fonds heeft aan dit wandelpad bijgedragen.Landschap Noord-Holland

Vogelkijkschermen Westelijk Inlaag Colijnsplaat

Om mensen te kunnen laten genieten van de natuur in het natuurontwikkelingsgebied Westelijke Inlaag zijn nabij het drijvend vogeleiland in de Wanteskuip mede dankzij het ANWB Fonds vogelkijkschermen geplaatst. Vanachter deze schermen kan worden gekeken naar de steltlopers, kiekendieven, roerdompen en lepelaars die in dit gebied voorkomen.

Museumhaven Ballumerbocht Ameland

In de Ballumerbocht, niet ver van de plaats waar vroeger de beurthaven van Ameland was en nu het standbeeld van de dijkwachters staat, is de museumhaven voor voormalige reddingboten. In deze haven zijn verschillende types reddingboten te zien. Bij de haven staan informatiepanelen die door het ANWB Fonds mogelijk zijn gemaakt waarop gegevens en een foto van de originele staat van de betreffende boot te zien zijn.

Badpaviljoen Domburg

Boven op de duinen van Domburg, ligt het badpaviljoen dat aan het begin van de vorige eeuw zijn glorietijd beleefde.  Het badpaviljoen verwelkomt jaren achtereen vele deftige badgasten; rijke industriëlen, adel, schrijvers en schilders. Vlak na de wereldoorlog krijgt het paviljoen een hotelfunctie. Het gebouw treedt langzaam in verval. Na 50 jaar rest van het paviljoen niets meer dan een schamele bouwval. Maar na een zorgvuldige restauratie staat het gebouw er sinds 2008 weer in volle glorie bij. Het ANWB Fonds heeft tekstborden mogelijk gemaakt met daarop informatie over de geschiedenis en de restauratie van dit rijksmonument.

Sint Martinustoren Gennep

De Martinustoren werd in 1869 gebouwd onder architectuur van Pierre Cuypers.  Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog raakte de Martinuskerk onherstelbaar beschadigd en werd afgebroken. De toren bleef behouden. Naast een restauratie van deze toren wilde men in 2010 de toren inrichten met een museale functie en hiermee toegankelijk maken voor een breed publiek. Het ANWB Fonds heeft bijgedragen aan de museale inrichting van de derde verdieping.
Sint Martinustoren Gennep

Ravotplek Brunsummerheide

In de entreezone van het natuurgebied Brunsummerheide is een veilige natuurlijke speel- en ontdekplek gecreëerd waar kinderen dichtbij huis en school (of op vakantie) actief natuurervaringen kunnen opdoen. Het ANWB Fonds heeft speeltoestel ‘het wiebelpad’ geschonken.

Tentoonstelling Iedereen Elektrisch. foto: DigiDaan

Nemo Amsterdam

De expositie ‘Iedereen Elektrisch’ in sciencecenter NEMO in Amsterdam is mede mogelijk gemaakt door het ANWB Fonds. De tentoonstelling  laat op aantrekkelijke wijze de technologische innovaties op het gebied van elektrisch vervoer zien en toont een duurzame toekomst met elektrische auto’s, slimme netwerken en een eigen duurzame energieopwekking.
Nemo Science Center

meer informatie: www.anwb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *