Center Parcs opent een nieuw park in Zuid-Frankrijk

Center Parcs Les Landes des Gascogne is het 27ste vakantiepark van Center Parcs in Europa en het zevende park in Frankrijk. In de opzet is duidelijk de nieuwe filosofie herkenbaar van ‘dichter bij de natuur’ en ‘in relatie met de omgeving’. De introductie van nieuwe ‘specials’ bij de accommodatiewormen zorgen voor een onderscheidend aanbod.

Boomhutten ‘Center Parcs Style’

Zie ook: Center Parcs verzet de bakens – en komt sterker uit de crisis

klik voor een vergroting

In de nieuwe strategie ‘Reïnvention 2025’ heeft Center Parcs o.a. aangegeven dat zij hun portfolio aan accommodaties anders gaan samenstellen. Het aandeel ‘Comfort Cottages’ (Laagste categorie), maakt plaats voor accommodaties met een hogere meerwaarde. Topsegment van deze aanpassingen worden ‘de specials’ (1% van het portfolio), waar de gast wordt ondergedompeld in een bijzondere ervaring. Op Les Landes des Cascogne zien we twee typen van deze nieuwe ‘specials’ verschijnen:

Cottage

In de cottages maken gasten kennis met een eigentijdse versie van de Franse hoeve die zo karakteristiek is voor deze regio. De cottages bevinden zich op een steenworp afstand van de boerderij en hebben hun eigen moestuin en kippenren. Elke dag kunnen ouders en hun kinderen het dagelijkse leven op de boerderij ervaren: van het rapen van eieren en het onderhouden van de moestuin tot het voeden en verzorgen van de dieren. Van de tuinier horen zij alles over compostering en leren ze de meststof maken die nodig is voor de moestuinen.

Boomhut

In de boomhutten worden gasten volledig ondergedompeld in de wereld van het bos. Door het verhoogde ontwerp lijken deze op een nest en bieden ze vrij uitzicht over de pijnboombossen van de Landes. Door de sfeervolle inrichting voel je je hier onmiddellijk thuis en de vele openingen naar buiten bieden uitzicht op de omringende natuur.

Het voordeel van een nieuw park is dat hier vanaf de start een mooie plek kan worden ingeruimd om de bijzondere accommodaties in te passen. Ook op Nederlandse en Belgische parken zijn specials te vinden (bv Wellness of Adventure cottages of Boathouses) te introduceren.

Verankerd in de regio en het landschap

Waar de oude Center Parcs parken bekend stonden om hun complete voorzieningen op het park (Je hoeft het terrein niet af), is de nieuwe strategie gericht op een nadrukkelijker verbinding met de regio en het natuurlijke landschap.

Les Landes de Gascorgne is sterk verankerd in de regio. Zo is het centrum van het park volledig opgetrokken in de Bastidestijl die zo kenmerkend is voor de streek. Ook bevindt zich hier een marktplaats met een ruim aanbod van lokale producenten. Het lokale karakter is ook zichtbaar in de streekgerechten die in het restaurant op het menu staan, in de gewassen die in de moestuinen zijn aangeplant, de ongerepte omgeving en het aanbod van excursies in de regio.

Les Landes de Gascogne strekt zich uit over 85 hectare pijnboombossen. In het park bevinden zich vier moestuinen die op basis van de principes van de permacultuur zijn aangelegd. Oud en jong kunnen hier alles leren over het oogsten van gewassen in alle seizoenen en het belang van biodiversiteit. Zoals in de Familietuin met wijnranken en rozenstruiken, de Moestuin voor Fijnproevers met verschillende teeltmethoden en regionale groenten en fruit, de Mandalamoestuin met fruitbomen en de Participatieve Moestuin waar je alles te weten komt over permacultuur in de zure en zanderige omgeving van de pijnboombossen.

Een bijzonder park met vertrouwde voorzieningen

In het middelpunt van het park is de Market Dome aangepast aan de karakteristieke kenmerken van de streek, die is geïnspireerd op de ‘Halles du Sud-Ouest’. Deze ontmoetingsplaats biedt allerlei vertrouwde voorzieningen:

Aqua Mundo: het subtropisch zwemparadijs van Center Parcs, waarvan de houten structuur is geïnspireerd op de traditionele tabaksdrogerijen uit de regio. Er is volop waterplezier te beleven in het golfslagbad, er is een speciale zone voor kinderen met een waterboom en een plonsbad, een wildwaterbaan, een buitenstrand, drie waterglijbanen en een jacuzzi.

De spa Deep® Nature met sauna, binnen- en buitenjacuzzi, drie saunacabines, een dubbele cabine en een hydrojetcabine. Deep® Nature biedt een exclusieve en uitgebreide verzorging ontwikkeld met een regionaal tintje: de hazelnoot. De wijnranken komen terug in de gezichtsverzorging Vinésime, waarbij een combinatie van pinot noir en cassis wordt gebruikt.

De restaurants met het Bistrot Café steken specialiteiten uit het zuidwesten van Frankrijk in een nieuw jasje, onder leiding van Michel Dussau, chef uit Agenais en beroemd in Lot-et-Garonne, en met een kelder met een ruim aanbod van regionale wijnen. Ook kunnen gasten terecht in de Comptoir des Halles met terras, la Cabane en Bar-Lagon voor een tussendoortje, een superette met een speciale afdeling voor lokale producten. Ook kunnen zij gebruikmaken van een bezorgservice van maaltijden of boodschappen.

Meer informatie: www.centerparcs.nl/nl-nl/frankrijk/fp_LG_vakantiepark-les-landes-de-gascogne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *