Branchevereniging Esports ziet aansluiting bij NOC*NSF als katalysator voor doorontwikkeling

Branchevereniging Esports Nederland (BEN) is officieel toegelaten als Sportbond bij koepelorganisatie NOC*NSF. Deze toetreding wordt niet alleen gezien als een omarming voor de Nederlandse esports, maar ook als een kans om de sector naar nieuwe hoogten te tillen, voortgedreven door technologische innovaties.

Foto: Pretwerk @ PWXR

De esports, die nu vooral sterk leunt op recreatieve invulling, krijgt met deze erkenning nu ook mogelijkheden om zich als sporttak verder te ontwikkelen.

Toelating

De toelating is gebaseerd op de visie van NOCNSF dat de Branchevereniging Esports Nederland een aantoonbare bijdrage levert aan de collectieve doelen, normen en waarden van NOCNSF met betrekking tot sport in Nederland. NOC*NSF ziet de ontwikkelingen van esports en de aantrekkingskracht ervan op een groeiende doelgroep.

Kennis en kansen

Voor de ruim 5 miljoen Nederlandse gamers, esportskijkers en professionals is dit een belangrijke erkenning. Het toont aan dat de sport van waarde is en serieus genomen wordt. BEN ziet de aansluiting als een kans om te leren van andere sporten, bijvoorbeeld als het gaat om het creëren van een veilige sportomgeving voor talenten. Ook opent het deuren naar andere stakeholders, waar de Nederlandse teams van zullen profiteren.

Esports als bedrijfstak

In Nederland spelen inmiddels ruim vijf miljoen mensen per maand games of kijken naar esports. Professionele esportsorganisaties werken continu aan de mentale en fysieke fitheid van gamers. Daarnaast zetten teams de nieuwste hardware en software in om tot nog betere prestaties te komen tijdens internationale toernooien. BEN-voorzitter Frederik Peters: “In de professionele gaming wordt elke dag het uiterste van technologie gevraagd. Esports is voor de ICT-sector wat de formule 1 is voor de auto-industrie”.

De doelstelling van BEN: ““Nederland tot de beste esportslanden ter wereld laten behoren.”

Meer informatie: www.bvesports.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *