Bloemen Experience FloriWorld overleeft de coronacrisis alsnog niet

Meerdere mediabronnen melden dat de experience FloriWorld in Aalsmeer het faillissement heeft aangevraagd. De attractie werd op 1 juli 2020 geopend en moest, wegens de coronacrisis, al snel weer langere periodes op slot. Ook de herstart kwam niet goed op gang.

Zie ook: Nieuwe bloemenattractie Floriworld vanaf vandaag geopend (01-07-2020)

FloriWorld hield al sinds december 2022 de deuren gesloten wegens te lage bezoekersaantallen. In de tussentijd werd door een (niet bij naam genoemde) leisure consultant een onderzoek uitgevoerd naar de marktpotentie en mogelijke aanpassing van het concept. Het bestuur van FloriWorld en de aandeelhouders hebben op basis van de uitkomsten van dat onderzoek vastgesteld dat een faillissement van de bloemen experience onvermijdelijk is.

FloriWorld was een indoor attractie inclusief een restaurant. (Bloom). Op Linked-in wordt de attractie omschreven als: “FloriWorld is een spraakmakende en aantrekkelijke attractie voor nationale en internationale toeristen, maar ook voor relaties en bestuurders, scholieren en studenten en zakelijke bezoekers. FloriWorld is de thuisbasis van de sector en draagt bij aan de top of mind positie van bloemen en planten van consumenten en stakeholders. FloriWorld is een verrijking van het toeristisch aanbod in de directe omgeving van Amsterdam en Schiphol, in het hart van de Nederlandse identiteit. FloriWorld past daarmee perfect in het beleid om toeristen meer te spreiden ten opzichte van Amsterdam en is onderdeel van de Bloemenlijn in het HollandCity beleid van NBTC.”

Via de eigen mediakanalen van FloriWorld wordt er nog geen enkele melding gemaakt van het (aanstaande) faillissement. De telefoonnummers op de website en in eerdere mailcommunicatie zijn ‘niet in gebruik’.

Meer informatie: www.floriworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *