BillyBird Hemelrijk opent nieuw entreegebouw

BillyBird Hemelrijk heeft een nieuwe entreegebouw. Gelijktijdig zijn ook een ontvangstplein en een verdeelplein in gebrruik genomen. Bezoekers kunnen vanaf nu na binnenkomst zowel speelgebied Oervallei als het strandbad bereiken. 

Zie ook: Attractiepark BillyBird omarmt ledenmodel voor verbinding met de gasten

Zelfbediening door de bezoekers

BillyBird is qua bezoekprofiel een bijzonder park. Veruit de meeste bezoekers zijn abonnementhouders. Er is bij de entree gekozen om de bezoekers zelf te laten inchecken, met ticketscanners en passcanners. Dat bespaart op personeel en versnelt de doorloop. “Om op lange termijn betaalbaar te blijven, moet je zoveel mogelijk automatiseren” zegt Ton Derks. “Met dit gebouw bereiden we ons voor op de mogelijkheid dat onze gasten zelf hun lidmaatschapspas gaan scannen.  Ook krijgen we buiten het hoogseizoen steeds meer bezoekers. Niet alleen de kostbare apparatuur, maar ook onze medewerkers staan zo warm en droog.”

Het gebouw bevat aan een zijkant ook een gastenservice. De meeste bezoekers van BillyBird zijn lid. Van de mensen die geen lid zijn, koopt al ruim 80% via internet een ticket. Dus bijna niemand koopt nog aan de balie een kaartje. Voor degene die dat nog wel doet, is er dus de gastenservice. Verwacht wordt dat binnen enkele jaren nagenoeg iedereen via internet z’n kaartje koopt of een lidmaatschap afsluit. De kassa-kiosken zoals die van oudsher bij alle recreatieparken stonden, zijn dan echt verleden tijd. 

In het gebouw is ook een souvenirschop gevestigd en op de bovenverdieping is kantoorruimte gerealiseerd.

Uitstraling park

Hemelrijk is begonnen als een recreatieplas. Aan die recreatieplas zijn in de loop van de jaren steeds nieuwe voorzieningen gebouwd. De oude receptie stond zo dat als je het park in kwam, je direct de recreatieplas zag en ook al de meeste speeltoestellen en attracties. Als je bij de nieuwe entree binnen komt, kom je in een recreatiepark. Je ziet de recreatieplas daar nog niet. De recreatieplas wordt, in de beeldvorming, slechts één van de attracties. Weliswaar de allerbelangrijkste attractie. Maar toch zo dat de bezoekers het park beleven als een jaarrond park.

Geen opening

“De strandboulevard die in 2015 is aangelegd, is ook nooit officieel geopend. Onze gasten zijn er echter heel blij mee. Zo gaan we nu ook het entreegebouw in gebruik nemen. In de oude receptie worden een paar wandjes verplaatst. Er komt een spoelkeuken voor bekers. De recycling van bekers is voor de parken in Nederland een hele uitdaging. We willen nog vóór de zomer echt begint, dit in gebruik kunnen nemen” vult Maarten Derks aan. 

Ondertussen wordt ook nog de laatste hand gelegd aan wat inrichtingselementen, zoals bankjes, in de Oervallei. En ook de kantoormedewerkers kunnen over enkele weken hun intrek nemen. 

BillyBird verlaat park

Voor de oplettende kijker ziet men een subtiele wijziging in het logo wat op het nieuwe gebouw te zien is. De keten heeft ervoor gekozen om het woord “park” achterwege te laten en het woord “BillyBird” groter te presenteren dan de naam van de locatie “Hemelrijk”. De keten hoopt op deze manier meer bekendheid te genereren onder het publiek onder de naam BillyBird in plaats van Hemelrijk zoals het van oudsher heet, aldus Frank van Woudenberg. Hierbij is er ook rekening gehouden met de toekomstplannen van de tweede locatie BillyBird Drakenrijk in Reuver (Limburg).

Bron en meer informatie: www.billybird.nl/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *