Belgische dierentuin Pairi Daiza presenteert nieuwe entree en plannen voor 2023

Pairi Daiza heeft een spectaculaire nieuwe entree gerealiseerd, waarmee je a.h.w. een andere wereld binnenstapt. Bezoekers betreden het dierenrijk vanaf nu via een 216 meter lange imposante galerij en komen dan uit op het gouden klokplein. Die is de entree naar 8 belevingswerelden (moeten er op termijn 12 worden)

Voor Eric Domb, oprichter van Pairi Daiza, is de realisatie van de nieuwe entreezone een belangrijk onderdeel van zijn totaalvisie op Pairi Daiza, waarin de harmonie tussen mens en natuur centraal staat: “Dit juwelenkistje, bestaande uit acht werelden die er binnenkort twaalf zullen zijn, is een soort lichaam waarvan het essentiële onderdeel tot nu toe stil bleef: de ziel. De ziel van Pairi Daiza is het uitdragen van de universele droom van de mens sinds het begin der tijden: alle mensen, bijna allemaal, delen de droom van harmonie tussen alle levende wezens.

In 2023 en de komende jaren zal Pairi Daiza dus zijn belangrijkste project uitvoeren en zijn ziel laten spreken: de zin in actie bij haar meer dan 2 miljoen jaarlijkse bezoekers aanwakkeren! De liefde van de bezoekers voor de dieren die hier bij ons leven moet een actieve gemeenschap voeden en opbouwen die het lijden van de dieren in de wereld zal verlichten en de natuur zal helpen zichzelf te verdedigen.”

Entreezone

De hele entreezone is niet alleen imposant als eerste indruk. Er zijn talloze kleinere en bijzondere elementen in verwerkt, zoals halfedelstenen, fossielen, kunstwerkjes en mozaïeken, waardoor je bij elk bezoek weer wat nieuws kunt ontdekken. De nieuwe ingang van Pairi Daiza neemt de bezoeker van de eerste stap mee op reis.

Pascal De Beck, hoofdarchitect geeft een toelichting op zijn werk: “De nieuwe ingang van Pairi Daiza is het eerste stuk van een globaal project waarbij het Park zich over de volledige oppervlakte van zijn vroegere parkings zal uitstrekken om er een waterpark en de Blauwe Oasis, de laatste wereld van Pairi Daiza, in onder te brengen. Historische steden hebben vroeger hun muren uitgebreid met nieuwe wijken. Hier zal een nieuwe muur, waarvan het begin te zien is aan weerszijden van de ingang, de historische muren van de abdij uitbreiden. De voor de ingang bedachte opstelling bestaat uit een grote ontvangstruimte die de toekomstige muur doorsnijdt, gevolgd door een lange galerij die leidt naar de nieuwe Pairi Daiza-poort, die in resonantie met het kasteel is opgericht en het hart van de tuin wordt. De opeenvolgende ruimtes willen door hun archetypische karakter, hun precieze verhoudingen en hun kostbare mozaïeken het gevoel van schoonheid wekken dat ons allen eigen is. Uiteindelijk is het gewoon de belofte van het Park die zich voor ons opent…”

Nieuwe accommodaties in 2023

Pairi Daiza is een vakantiebestemming geworden. In 2022 bereikte de bezettingsgraad van alle accommodaties in Pairi Daiza Resort 90%; met uitzonderlijk succes voor de pinguïn- en walruskamers (meer dan 99% bezetting). Het tevredenheidspercentage van de gasten van Pairi Daiza Resort ligt, net als sinds de lancering van de verblijven in juni 2019, boven de 90%. De gasten houden van de unieke ervaring dicht bij de dieren.

Om aan de vraag te voldoen, de band tussen bezoekers en dieren te versterken en nieuwe ervaringen te bieden, wordt er momenteel aan verschillende projecten gewerkt. Een daarvan zal in de tweede helft van het seizoen 2023 worden gelanceerd. De kinderboerderij wordt helemaal getransformeerd. Al meer dan 25 jaar kunnen de jongste bezoekers van het park en hun ouders de dieren van dit kleine paradijs op de binnenplaats van de voormalige boerderij van de abdij van Cambron benaderen, aaien en zelfs voeren. Dit jaar wordt de oppervlakte van de dieren met 50% vergroot en wordt de route voor bezoekers met een dagticket langer.

In het laatste kwartaal van 2023 zal de kinderboerderij 21 nieuwe accommodaties aanbieden. Deze 21 familiekamers, waarvan er één toegankelijk zal zijn voor gehandicapten, zullen plaats bieden aan maximaal vijf personen. Ze worden ingericht in een comfortabele rustieke stijl, met kwalitatieve en lokale materialen, en hebben allemaal een terras dat toegang biedt tot de kinderboerderij.

Pairi Daiza foundation voor natuurbehoud wordt steeds belangrijker

Dierentuinen spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van diersoorten en de steun voor natuurbehoud in de wereld. Daarin wil de Paira Daiza Foundation een voortrekkersrol spelen.

In 2023 zal de Pairi Daiza Foundation bezoekers inspireren om zich in te zetten en hoopt zij haar gemeenschap van peters, meters en vrijwilligers te verdubbelen. De Foundation, die reeds in tien regio’s van de wereld actief is op het gebied van natuurbescherming en het behoud van soorten, zet zich recent ook in voor een nieuw project om het leefgebied van de rode panda in Nepal te herstellen.

De Pairi Daiza Foundation zal nu zichtbaar en toegankelijk zijn vanaf het moment dat bezoekers aankomen bij de nieuwe ingang van het park. Dankzij deze nieuwe ruimte voor ontmoeting en dialoog wil Pairi Daiza zijn bezoekers aanmoedigen om deel te nemen. Een gemeenschap opbouwen die handelt met passie en motivatie voor dieren die in gevaar zijn, is de logische uitbreiding van de droom van Pairi Daiza.

In april neemt Antoine Lebrun het beheer van de Pairi Daiza Foundation over. Sinds 12 jaar CEO van WWF-België, gepassioneerd door geopolitiek, levenswetenschappen en politieke economie, wil Antoine Lebrun ertoe bijdragen dat de bescherming van het leven een van de fundamenten wordt van elk sociaal project.

Bron en meer informatie: www.pairidaiza.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *