AVROTROS’ Radar neemt Mondo Verde onder de loep

Afgelopen vrijdag publiceerde AVROTROS’ Radar een video waarin ze het dierenwelzijn in Mondo Verde (Landgraaf) onder de loep leggen. Het park wordt al tijden bedolven onder een stroom van negatieve kritiek over het welzijn van de dieren in het park. Radar ging langs in het park en sprak met gedragsbioloog Patrick van Veen en dierenwelzijnsorganisatie Bite Back.

foto: Pretwerk @ mondo verde

De video gaat in op een aantal veelgehoorde klachten van gasten. Zo zouden veel dierenverblijven te klein en vies zijn. Dit zou veel stress bij de dieren opwekken. Ook de ligging van attracties naast bijvoorbeeld het tijgerverblijf zou zorgen voor een drukke en stressvolle omgeving voor de dieren. Ook gedragsbioloog Patrick van Veen, die het park zelf bezocht, sluit zich aan bij deze conclusie.

In de video worden ook verhalen van achter de schermen van oud medewerkers besproken. Daarin komt onder andere aan bod dat bepaalde dieren buiten het zicht van de gasten in te kleine kooien worden gehouden. Ook klagen de oud-medewerkers dat ze onvoldoende tijd kregen om goed voor de dieren te zorgen.

Mondo Verde is met een reactie op de commotie gekomen. In een ruim 200-pagina tellend verslag zetten ze bepaalde klachten van de hand, maar geven ook aan verbeteringen in het park door te gaan voeren. De video eindigt met een kritische vraag van Van Veen of een attractiepark en dierentuin eigenlijk wel samen kunnen.

Zie voor de volledige video:

Meer informatie: Radar.avrotros.nl
Reactie Mondo Verde op de video: https://radar.avrotros.nl/artikel/reactie-mondo-verde-op-extra-vragen-60725

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *