Agenda recreatie en toerisme blijft ook deze week overvol

Net als vorige week is er ook komende week weer volop kennis te vergaren voor recreatieondernemers tijdens de diverse congressen, kennisbijeenkomsten en beurzen. We hebben ook aanhaakevenementen opgenomen die veel recreanten uit een specifieke doelgroep aanspreken; culinair, cultuurhistorisch of gericht op toegankelijkheid.

Week van de smaak

29 september – 7 oktober: Week van de smaak
Tijdens de Week van de Smaak zijn er honderden smaakactiviteiten door heel het land. Er is voor ieder wat wils, van grote evenementen tot intieme proeverijen. Je kunt actief de boer op, of juist lekker culinair genieten. Er zij activiteiten voor jong en voor oud. Kijk voor de activiteiten bij jou in de buurt op de agenda of op de speciale smaakkaart!

30 september – 3 oktober: World Leisure Congress, Rimini (It) (m.m.v. Stenden)
Centraal staat het thema: leisure in de stedelijke omgeving.

Hele maand oktober: maand van de geschiedenis
Oktober 2012 staat in het teken van geschiedenis. Overal in Nederland organiseren honderden instellingen een breed scala aan activiteiten. Het thema van de Maand van de Geschiedenis is Arm & Rijk.

1 – 6 oktober: Week van de toegankelijkheid
De Week van de Toegankelijkheid staat dit jaar in het teken van klantvriendelijkheid. Zoals altijd worden de activiteiten in de Week van de Toegankelijkheid georganiseerd vanuit het perspectief van mensen met een beperking.

1 oktober: Gildenevent, gastvrijheidsbranche, Ede
het inspiratietheater voor vakmensen in horeca, recreatie en zorg. Het wordt wederom een gevarieerd en inspiratief programma, waar je van kunt genieten. Het thema van het event van dit jaar is “Meesterlijk”.

1 oktober: Koninklijke Horeca Nederland on Tour (fastservice) in Groningen
Fastservice tour door Groningen. De tour geeft een kijkje achter de schermen bij verschillende aansprekende bedrijven. Tijdens deze dag staan thema’s als rendement, streekproducten en innovatie centraal. Bovendien krijgen ondernemers tijdens de busritten de mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen. De inspiratietour staat open voor alle ondernemers uit de fastservicesector.

2 oktober: Netwerkcafe (regionaal) Toerisme en Gaming, Huizen
Het Cross Leisure Café van iTRovator op 2 oktober a.s. gaat in op de kansen en mogelijkheden van gaming op toeristische locaties. HKU Lector Gaming & Play Willem-Jan Renger spijkert u helemaal bij op het gebied van ‘Location Baseg gaming & Toerisme’ en Gamebouwer Tempeest toont u voorbeelden uit eigen werk, waaronder de nieuwe game ‘Lost in time’.

2 oktober: Inspiratiedag Games en Erfgoed, Utrecht
Steeds vaker worden games en game technologie toegepast buiten de entertainment sector. Ook in de erfgoedsector wordt al geruime tijd geëxperimenteerd en gewerkt met het innoveren van de beleving van erfgoed met behulp van games, game technologie én crossmedia.

2 oktober: Startbijeenkomst Sauna en Wellness Nederland, Woerden
lanceringbijeenkomst van de nieuwe brancheorganisatie voor de sauna- en wellnessbranche: Sauna en Wellness Nederland. Een brancheorganisatie die streeft naar een professionele, innovatieve, duurzame en maatschappelijk breed ingebedde sector, met kansen op continue groei.

2 – 5 oktober: Water Parks; symposium and trade show, Las Vegas
Waterpretparken zijn wereldwijd het snelst groeiende segment onder de attractieparken. In Nederland wordt (nog) weinig gedaan met watergerelateerde pretparken.

3 oktober: Tourpress Twitter Cafe, Arnhem
De meeste marketeers zijn nog druk bezig om Facebook en Twitter effectief in te zetten. Maar de volgende social mediatrend dient zich al weer aan: Pinterest! Brainstorm samen met andere marketeers in de reis- en vrijetijdsbranche over de kansen en mogelijkheden van dit snel groeiende social media netwerk.

3 – 4 oktober: Ondernemerscongres Groningen
Tijdens de OndernemersCongressen 2012 krijgt u een inhoudelijk en inspirerend programma met topondernemers, business coaches en andere inspirerende sprekers. Daarnaast kunt u zich door experts persoonlijk laten informeren over verschillende onderwerpen en ontmoet u vele interessante collega-ondernemers. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om uw ambities waar te maken!

3 – 5 oktober: Demo Dagen, Papendal
In dit uitgebreide concept worden de sport- en recreatiebranche meer en beter betrokken dan voorheen.

3 – 8 oktober: Food 4 you, Wageningen
Het Food4you kennisfestival draait om gezond en lekker eten. Er wordt een brug geslagen wordt tussen kennis en praktijk, tussen wetenschap en de dagelijkse boodschappen. Met kennispartners als Wageningen UR, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijn IJssel Vakschool Wageningen wordt het verhaal verteld achter gezond en lekker eten en worden recente ontwikkelingen belicht.

4 oktober: Meet and Match (re)creatief, Den Bosch
Als ondernemer in de vrijetijdssector bent u bezig met beleving en verhalen, van uw bedrijf, uw product en uw streek. Tijdens de Meet & Match inspiratiesessie maakt u kennis met ondernemers uit de creatieve industrie die weten wat er speelt in de vrijetijdssector.

4 oktober: Erfgoed in bos en natuur, werk in uitvoering, Epe
Beheerders van bos en natuur hebben de afgelopen twee jaar met cofinanciering van de provincie Gelderland projecten op de Veluwe uitgevoerd die het beheer voor natuur, recreatie en houtproductie combineren met het behoud en beleefbaar maken van cultuurhistorie. Deze projecten variëren van boswalsystemen tot parkbossen en van lanenstelsels tot grafheuvels.

4 – 5 oktober: Fitness en Wellness Top 2012, Rotterdam
De Fitness en Wellness Top is hét vakevent voor eigenaren van accommodaties die Fitness- en Wellness faciliteren. Twee dagen ontmoet u bedrijven, kunt u deelnemen aan het congres en meedoen met demonstraties.

4 – 5 oktober: Museumcongres, Maastricht
Economische recessie en politieke verdrijven de museumsector uit zijn comfortzone. Veel onderwerpen verdienen aandacht . Het Museumcongres 2012 heeft daarom niet één thema maar vier aandachtsclusters:
1. Morrelen aan de autoriteit
2. Cultuurpolitiek en (post)populisme
3. Samenwerken omdat het mag, kan of moet
4. Paradigma’s van paradijsvogels

5 oktober: Eindcongres NORT Gelderland, Duiven
In de ochtend staan gevarieerde kennisbijeenkomsten gepland. Deze vormen een afronding van de jarenlange inspanningen van NORT Gelderland met ´Mijn idee, een goed idee!?’, het project voor starters in recreatie en toerisme. De attractieve onderwerpen zijn ook interessant voor de gevestigde ondernemer.
In het middagdeel kijkt NORT Gelderland vooral vooruit naar de toekomst van onze sector met sprekers van bekende ondernemingen uit horeca, recreatie en watersport. Omdat er geen nieuw project van NORT Gelderland zal volgen en NORT daarom per 1 november 2012 haar activiteiten staakt, maken de consulenten tijdens het Eindcongres ook direct de balans op van hun inzet.

5 oktober: Bijeenkomst toegankelijkheid bungalowparken, Drenthe
Samen met Recreatieschap Drenthe, organiseert de Week van de Toegankelijkheid een informatieve bijeenkomst over toegankelijkheid en klantvriendelijkheid in Drenthe.

Weet u nog niet waar u heen wilt gaan? Kijk dan een op de uitgebreide agenda recreatie, toerisme en sport op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *