Op vrijdag 30 november wordt een visiedag gehouden over nieuwe ontwikkelingen op speelgebied, met als titel: “Het moet en kan anders’. Een van de sprekers is Rick Otter van recreatiepark De Boshoek. Net buiten Voorthuizen aan de rand van de Veluwe timmert hij met een van Nederlands grotere recreatieparken aan de weg. Met succes, gezien de hoge ANWB-waardering en een plek in de camping Top 25. Het prominent bij de ingang ontwikkelde sportpark vormt letterlijk en figuurlijk het visitekaartje van De Boshoek.
Om in 2012 nog aan de hooggespannen verwachtingen van de gasten te kunnen voldoen, zijn basisfaciliteiten niet meer voldoende. Goede huisvesting en verzorgde faciliteiten zijn normaal geworden. “Daarom willen wij ons als innovatief en bijzonder profileren”, aldus mede-eigenaar Rick Otter. “We willen onze gasten een beleving mee geven. Een professioneel animatieteam, wandelingen met de boswachter en de interactieve toestellen Sutu en Sona op één grote, centrale sportvoorziening dragen daar aan bij.” Het sportcomplex is bewust bij de ingang van het park geplaatst. Goed herkenbaar en uitnodigend voor de gasten. Het vormt tegelijkertijd een mooi en onderscheidend visitekaartje voor De Boshoek, Het trekt nieuwe gasten en zorgt ervoor dat vaste gasten terug blijven komen. waardoor de investering zichzelf terugverdient.
Nut van spelen
Al is De Boshoek een commerciële organisatie met winstoogmerk, en is een interactieve voetbalmuur dus ook een goed marketinginstrument, het is niet alleen een zakelijke keuze. Otter is oprecht overtuigd van het nut van spelen: “Spelen stimuleert de creativiteit, dat merken we elke dag. En dat is een groot goed.” Die verder ook het sterke sociale karakter van spelen benadrukt. “De centrale sportvoorziening is echt een ontmoetingspunt voor jong en oud. Ze spelen er zelf op de voetbalmuur, de pannakooi of de voetbal- en basketbalcourt, En kinderen gaan samen met papa, mama, opa of oma naar buiten om samen onder de Sona boog te spelen.” (De Sona is een interactieve oranje speelboog, waar jong en oud samen games spelen op een kleurrijke, kunstgras speelvloer. Deelnemers dansen samen, leggen zo snel mogelijk een parcours af of spelen een van de braingames. red.)
Zien sporten, doet sporten
De onderdelen van de centrale sportvoorziening worden door gasten van alle leeftijden gebruikt. Vooral de interactieve elementen nodigen uit en sluiten aan bij de belevingswereld van de jongeren. De Wii-generatie zoals Otter ze noemt. ”Op de interactieve Sutu, een voetbalmuur met 16 LED panelen die reageren wanneer ze geraakt worden, organiseren wij regelmatig competities om nog meer gasten erbij te betrekken. Daarvoor zijn complete draaiboeken ontwikkeld, zodat alle medewerkers precies weten hoe ze het maximale uit alle sport- en spelvoorzieningen kunnen halen. En het werkt. Op een mooie zomeravond zijn er wel 100 mensen op en rond de sportvoorziening te vinden!”
Inspiratiedag
‘Het moet en kan anders’ is bestemd voor iedereen die professioneel bij spelen betrokken is, daar op een positieve manier over mee wil denken en kennis en ervaring wil delen. De inspiratiedag wordt gehouden op vrijdag 30 november van 10.00 tot 15.15 in De Fabrique in Maarssen.
Ter informatie: Tijdens een parallele sessie licht Rick Otter zijn visie toe én gaat hij graag met de ‘Het moet en kan anders’ deelnemers in discussie.
Meer informatie: http://hetmoetenkananders.blogspot.nl/