Het goede willen doen, maar dan moet je wel weten wat goed is! Op een school hangt dit bord met daarop allerhande soorten drankjes. Drankjes die in en rond de school in grote getale te koop zijn. Maar welke zijn nu goed voor je, en welk drankje is slecht? Op dit bord wordt dat helder uitgelegd.
Ik vind dat een mooi voorbeeld van hoe we onze kinderen, maar ook onze mensen kunnen inlichten. Nu zien we vaak door de bomen het bos niet meer staan! Ikzelf heb dat bij bijvoorbeeld Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Natuurlijk willen ook wij zo MVO mogelijk ondernemen.
LED verlichting is enorm energie zuinig, moet ik dan in onze loods de bestaande en functionerende TL verlichting weggooien? Dan werk ik extra hard aan het vergroten van de afvalberg. Of is die afgedankte TL buis nog op enige wijze te hergebruiken?
Mijn wens is ook om een autarkische vakantie woning op onze camping te kunnen plaatsen. Zeg maar als het ultieme dat mogelijk is. Maar hoe pas je dat in in een bestaande situatie? Je weet, onze camping hebben wij al sinds 1987.
Kennis vergaren
Ik moet zeggen, onze zelf ontwikkelde methode VAMP (altijd op zoek naar iets bijzonders) is meer dan eens een duidelijk kompas voor ons, maar helpt ons niet altijd, zoals je in dit voorbeeld ziet! Toch staat een ding als een paal boven water; niet kiezen is de slechtste optie; dan gaan de dingen pas echt fout!
Wat dit bord laat zien is dat we door onze kennis te vergroten, een handvat krijgen om wel het goede te kunnen kiezen, het goede te kunnen doen! En om nog maar weer eens terug te komen op het voorbeeld van de verlichting, in het blad P+ over People, Planet en Profit, staan telkens weer veel mooie praktijkvoorbeelden, die goed onderbouwd worden beschreven. Ze verhogen onze kennis, inspireren en helpen ons bij het maken van betere keuzes.
Waar haal jij je kennis vandaan om de goede dingen te kunnen kiezen en doen? Laat je het ons weten? De polletjes Watersportcamping Heeg.