Op 1 september 2019 opent The VR Room haar deuren in Amsterdam. Na een succesvolle locatie in Utrecht gaat de eerste Virtual Reality aanbieder van Nederland nu over naar een nieuwe vestiging in Amsterdam.

Op 1 september 2019 opent The VR Room haar deuren in Amsterdam. Na een succesvolle locatie in Utrecht gaat de eerste Virtual Reality aanbieder van Nederland nu over naar een nieuwe vestiging in Amsterdam.

The VR Room Amsterdam is gevestigd in Sloterdijk met een oppervlakte van 400 vierkante meter. Naast het Park Inn hotel en Holland Casino West heeft Ven Amsterdam nu met Virtual Reality een nieuwe vorm van entertainment erbij. Het kleurrijke alles-in-één complex vormt dé ultieme plek in Nederland om de meest veelzijdige VR experiences te ervaren.

Alles-in-één

Ineens kon men een scène uit The Matrix naspelen, het Colosseum in Rome bezoeken én samen een bom ontmantelen, dit allemaal door de introductie van VR entertainment. De technologie leende zich voor jong en oud en maakte dit tot een succesvol uitje voor zowel vrienden als familie. De nieuwe vestiging in de hoofdstad combineert alles waarmee The VR Room haar razendsnelle groei mogelijk heeft kunnen maken: een groot aanbod aan veelzijdige experiences; exclusieve licenties; 3vs3 VR Lasergamen; Assassin's Creed VR Escape Rooms in samenwerking met Ubisoft en Full Motion Racing Simulators. 

Virtual Reality Lasergamen

Exclusief bij (partners van) The VR Room kan je sinds vorig jaar een volledig nieuwe manier van lasergamen ervaren. Bij het spelen van VR Lasergamen nemen drie spelers het op tegen drie andere spelers en worden zij uitgerust met een VR headset, een robuust wapen en een speciaal vest, zodat spelers daadwerkelijk de impact voelen als ze worden beschoten. Daarnaast kunnen spelers dekking zoeken achter fysieke torens om interactie met de echte wereld te versterken.

Zoals op bovenstaande foto te zien is, maakt de VR Room gebruik van kabels aan de headsets. Met de nieuwste technologie zijn er inmiddels ook mogelijkheden om headsets wireless aan te bieden. Daar zitten volgen de VR Room nog wel wat haken en ogen aan: "Wanneer de content het niet persé benodigd (zoals bij VR Lasergamen of bij VR Racing), zullen we -vooralsnog- altijd gaan voor de bekabelde variant gezien de betere kwaliteit. We zullen in Amsterdam een paar headsets aanbieden die wireless zijn, voornamelijk als 'inkomertje'. Verder zorgen we altijd dat de cable management zo goed mogelijk in orde is zodat het weinig tot geen hinder veroorzaakt bij onze bezoekers."

VR Escape Rooms

In maart 2018 introduceerde The VR Room haar VR Escape Rooms in samenwerking met Ubisoft. Bezoekers betreden hierin het universum van de immens populaire franchise Assassin’s Creed aan de hand van twee verschillende games. In de games wanen twee of vier spelers zich in prachtige virtuele werelden waar ze samen puzzels moeten oplossen die in het echte leven veel te gevaarlijk zouden zijn.

“Het gebruik van Virtual Reality neemt toe en daarbij ook de kwaliteitseisen. Onze samenwerking met Ubisoft en het unieke VR Lasergamen zorgen ervoor dat wij mee blijven innoveren. We willen mensen de kans geven om VR te beleven op een manier die thuis onmogelijk is.” -Wouter van den Bijgaart, eigenaar van The VR Room

Full motion racing

Ook kunnen bezoekers zich wagen aan Full Motion Racing, de meest meeslepende race ervaring ooit gemaakt. De hydraulische simulatoren maken de ervaring erg realistisch door de coureur alle bewegingen te laten voelen, gecombineerd met de windeffecten is het lastig om virtueel van echt te onderscheiden.

“Het doel van The VR Room is altijd geweest om high-end Virtual Reality toegankelijk te maken voor iedereen, met deze prachtige vestiging hebben we dat voor elkaar gekregen. Ik kijk er naar uit om dit met het grote publiek te delen!” -Ivana Stavasius, Vestigingsmanager Amsterdam.

Meer informatie: www.thevrroom.nl

Zie ook pretwerk artikel: VR Techniek nog volop in ontwikkeling