Nederland is het best gewaardeerde campingland van Europa. Dat blijkt uit ruim 29.000 consumentenbeoordelingen op Zoover. Duitsland is de hoogst gewaardeerde buitenlandse kampeerbestemming.

Nederland is het best gewaardeerde campingland van Europa. Dat blijkt uit ruim 29.000 consumentenbeoordelingen op Zoover. Duitsland is de hoogst gewaardeerde buitenlandse kampeerbestemming.

De buitenlandse top-3 ziet er als volgt uit: Met een gemiddeld waarderingscijfer van een 8,47 laat Duitsland in de top drie Oostenrijk (8,39) en Tsjechië (8,02) achter zich. De waardering van de Nederlandse campings komt uit op 8.80.

Aangezien Zoover de prijs niet aan zichzelf (Nederland) wil uitreiken, is gekozen voor een Award voor het best scorende buitenland. Duitsland wint daarmee de Zoover Award voor beste (buitenlandse) campingland van Europa 2019. Michaela Klare, directeur van het Duits verkeersbureau, heeft de felbegeerde consumentenprijs in ontvangst genomen.

De prijs is toegekend op basis van beoordelingen die de afgelopen twaalf maanden zijn achtergelaten op Zoover.nl. Er is hierbij gekeken naar de gemiddelde waardering van campings in Europa met uitzondering van Nederland. In totaal zijn 29.752 consumentenbeoordelingen meegenomen.

Duitsland in opmars; Frankrijk en Luxemburg in top vijf

Van een negende plaats in 2016 naar een eerste plaats in 2019; Duitsland blijkt steeds gewilder als kampeerbestemming. Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau denkt te weten waarom: “Naast een goede bereikbaarheid en prijs-kwaliteitsverhouding, zijn het de regionale verscheidenheid, de toeristische infrastructuur en de gastvrijheid, die onze campinggasten op waarde weten te schatten. Je ziet nu dat de professionalisering van het campingaanbod zich uitbetaalt. Ook de prachtige warme zomers die we de laatste jaren hebben gehad, hebben zeker voor een wunderbare zomervakantie in Duitsland gezorgd!

Ondanks dat Frankrijk een immens populaire kampeerbestemming onder Nederlanders is, heeft het volgens vakantiegangers niet de beste campings. Het land eindigt op de vijfde plek met een gemiddelde campingwaardering van een 7,95. Luxemburg volgt op de voet en staat op de vijfde plaats met een 7,85. Kijk hieronder voor de overige top tien campinglanden. 

De buitenlandse top 5: (Nederland (8.80))

  1. Duitsland (8,47)
  2. Oostenrijk (8.39)
  3. Tsjechie (8,02)
  4. Frankrijk (7,95)
  5. Luxemburg (7,85)

Meer informatie: www.zoover.nl