Roompot Vakanties wil dit jaar nog beginnen met de herontwikkeling van ruim 100 vakantiewoningen in Oudenaarde, België. De aanbieder van vakantiewoningen presenteerde donderdag 14 maart de plannen voor het park aan de Donk.  

Roompot Vakanties wil dit jaar nog beginnen met de herontwikkeling van ruim 100 vakantiewoningen in Oudenaarde, België. De aanbieder van vakantiewoningen presenteerde donderdag 14 maart de plannen voor het park aan de Donk.  

Het ‘Resort Flemish Ardennes’ wordt in verschillende fases ontwikkeld. In de eerste en tweede fase worden ongeveer negentig chalets en twintig groepsaccommodaties gerealiseerd. Ook komen er twintig camperplekken. Het gaat om een terrein van ongeveer 10 hectare, dat voorheen hoorde bij Camping Kompas. In fase drie en vier komen er nog circa negentig verblijven bij op het resterende gebied van het in totaal ruim 18 hectare grote terrein.

Bij het ontwerp is het landschap als uitgangspunt genomen en Roompot zet in op versterking van het landschap en de biodiversiteit. Waar mogelijk wordt de aanwezige groene structuur hersteld en versterkt. De aanwezige, waardevolle groen- en landschapselementen en de verbinding met de omgeving blijven dan ook behouden. De hoofdstructuur van het terrein blijft intact, zodat er zo min mogelijk hoeft te worden ingegrepen in de begroeiing. Ook de waterpartijen worden behouden en versterkt.

Hout
“Het park ligt in een schitterende omgeving en we willen er alles aan doen om de natuur hier te behouden en als het kan zelfs te verbeteren en vergroten. Met deze plannen zijn we er van overtuigd dat Resort Flemish Ardennes daar aan bijdraagt en dat het voor gasten een heerlijke plek wordt om te verblijven met respect voor de natuur”, vertelt Jan Blijenberg, directeur projectontwikkeling bij Roompot.


De vier- en zespersoons chalets zijn geprefabriceerde verblijven, waardoor het haalbaar is om te werken binnen de bestaande groenstructuren. Door keuze voor hout als voornaamste materiaal sluiten deze woningen goed aan op de natuurlijke omgeving. De groepswoningen zijn bedoeld voor gezelschappen van acht tot zestien personen.

Opening in 2021
De recreatiewoningen worden verkocht aan particuliere investeerders. De nieuwe eigenaren kunnen er voor kiezen om de chalets zelf te gebruiken of deze via Roompot Vakanties te verhuren.

De herontwikkeling is een samenwerking tussen de gemeente Oudenaarde en Roompot. De twee partijen tekenden in november 2017 een samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van het recreatiepark nadat de vakantie-aanbieder de in 2016 uitgeschreven tender had gewonnen. De bouwwerkzaamheden beginnen in 2020 en de verwachting is dat de eerste gasten in de zomer van 2021 ontvangen kunnen worden.

meer informatie: www.roompotprojects.nl