Op de Second Home beurs in Utrecht (8-10 maart) was het Nederlandse aanbod weer ruim vertegenwoordigd. Diverse partijen kondigden nieuw aanbod aan - of de start van nieuwe projectfases. Opvallend: Veel nieuwe projecten profileren zich als groen en duurzaam

Op de Second Home beurs in Utrecht (8-10 maart) was het Nederlandse aanbod weer ruim vertegenwoordigd. Diverse partijen kondigden nieuw aanbod aan - of de start van nieuwe projectfases. Opvallend: Veel nieuwe projecten profileren zich als groen en duurzaam

Het groenste recreatiepark van Nederland

Het meest duurzame project dat we aantreffen is GroenLand op Goeree Overflakkee - wel vrij ver landinwaarts. Dit project stond ook al bij eerdere edities van de Second Home op de beurs. De initiatiefnemers zitten inmiddels dicht bij het omslagpunt (voldoende woningen verkocht) om met de bouw te starten. Bij een heel optimistisch scenario wil men zelfs dit jaar al beginnen. Het project omvat 76 woningen die zich profileren als 'zeer duurzaam en groen' op grote kavels (400 - 800 m2). Het park is o.a. all-electric opgezet met alle huizen gericht op het zuidwesten t.b.v. de zonnepanelen.

Meer informatie: www.groen-land.nl

Roompot presenteert: duurzaam vakantiepark voor de echte natuurliefhebber

Ook dit initiatief vinden we op het Zuid-Holandse eiland Goeree Overflakkee. Het kleinschalige vakantiepark, Park Zeedijk, ligt op steenworp afstand van de Grevelingen. Er komen in totaal 77 luxe vier- en zespersoons recreatieverblijven die worden gebouwd met duurzame materialen.

Het park van 5 hectare groot wordt ontwikkeld door de familie Van der Vlugt, een familiebedrijf met al 25 jaar ervaring in de recreatiesector. De onderneming bestaat uit een drietal recreatiebedrijven, ieder op een A-locatie. Daarnaast runnen ze ook nog een modern akkerbouwbedrijf.

De woningen liggen op ruime kavels van 400 vierkante meter of meer die naadloos overgaan in de omliggende natuur. Het terrein laat zo veel mogelijk ruimte over voor struiken, gras, bomen en het aangelegde natuurgebied met water en riet. “Deze optimale beleving, de waterrijke omgeving met twee mooie jachthavens én de prachtige natuurgebieden maken het park uniek”, vertelt Marlies van der Vlugt, mede-eigenaar van het park. 

Meer informatie: www.parkzeedijk.nl

Vooraankondiging grondige renovatie CenterParcs De Eemhof

CenterParcs De Eemhof in Zeewolde wordt de komende tijd flink onder handen genomen. Nasuccesvolle investeringsproject in o.a. Port Zelande en Zandvoort, waar nu bijna alle vakantiehuizen zijn verkocht, worden er nu investeerders gezocht voor De Eemhof.

In de nieuwsbrief van Center Parcs Vastgoed werd de vooraankondiging gemaakt: "Center Parcs De Eemhof, het 5 birdie paradepaardje van Center Parcs, wordt vanaf eind december 2019 volledig gemoderniseerd waarbij naast de cottages ook de centrale faciliteiten en de rest van het park naar een nog hoger niveau getild worden. De cottages worden in Comfort, Premium, VIP luxe niveaus uitgevoerd waardoor het park de allure en uitstraling behoudt waar Center Parcs De Eemhof om bekend staat."

De vakantiewoningen zijn nu nog in handen van een investeringsmaatschappij. Die doet de woningen in de verkoop. CenterParcs ontfermt zich over een grondige renovatieronde en de verkoop van de gerenoveerde huisjes. Er wordt door CenterParcs voor bijna 9 miljoen aan verbeteringen en innovaties geïntroduceerd, in zowel het zwembad, de Action Factory als in buitenactiviteiten.

Meer informatie: www.centerparcs-vastgoed.nl

Ecolodges op de Utrechtse Heuvelrug

Onder de naam 'Vakantiepark Soof' worden ecolodges onder architectuur ontwikkeld op de Grebbeberg in Rhenen. Ook hier staat 'milieu' en 'verantwoord investeren' hoog in het vaandel. Praktisch toegepast: De huisjes worden duurzaam verwarmd met een warmtepomp in combinatie met een zonnestroomsysteem.

Het park is van dezelfde eigenaar als vakantiepark De Thijmse Berg in Rhenen. De realisatie staat gepland voor het voorjaar van 2020.

Meer informatie: www.vakantieparksoof.nl

Buiten leven in de natuur van De Ardennen

Niet alleen in Nederland zien we steeds meer groene en natuurlijke vakantiewoningen. Ook in België speelt men in op deze trend. Online platform 2HB presenteert op de beurs bijzondere boswoningen in De Ardennen, de zogenaamde Forest Cubes.

De omschrijving van 2HB: "Forest Cube is een nieuw concept gebaseerd op het gevoel van "buiten leven in de natuur", maar dan voorzien van al het hedendaagse comfort. De Cubes zijn modern en zeer functioneel ingericht met twee slaapkamers op de verdieping en een lounge hoek in de salon, die ook dienst kan doen als dubbel bed. De grote glaspartijen in de woonkamer als in de slaapkamers brengen de natuur tot in de woning."

Meer informatie: www.2hb.immo/nl/project/forest-cube

Qurios brengt bijzondere architectuur naar Gulpen

Op de stand van Vakantiemakelaar wordt de eerste vooraankondiging gegeven van een nieuw Qurios Park. De eerste parken van Qurios waren gelegen aan de kust. Dit nieuwe park wordt gerealiseerd in de natuurlijke omgeving van het Zuid-Limburgs Gulpen. Net al bij de eerdere projecten van Qurios is de architectuur bijzonder en onderscheidend.

De nieuwe groepswoningen (10 - 12 personen) worden om een boom heen gebouwd. De centrale ruimte is gelegen op de begane grond. De kamers bevinden zich een verdieping hoger. Ook dit 'park' krijgt een hele natuurlijke uitstraling, maar wel eentje die past bij de omgeving van Gulpen.

Voor de openingsdatum wordt nog een slag om de arm gehouden omdat nog niet alle vergunning rond zijn. (meldt Chapeau Magazine) Als alles mee zit wil men in de zomer van 2020 de eerste gasten ontvangen.

Meer informatie: www.vakantiemakelaar.nl/qurios/

Zie ook: Nieuw Landal park in Gelderland

Meer informatie over tweede woningen: www.secondhome.nl