De Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO) gaat samenwerken met het bedrijf Niantic, dat vooral bekend is door het mobiele Augmented Reality spel Pokemon Go. De UNWTO wil de spellen van Niantic o.a. gebruiken om het Travel.Enjoy.Respect programma te ondersteunen. De Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO) gaat samenwerken met het bedrijf Niantic, dat vooral bekend is door het mobiele Augmented Reality spel Pokemon Go. De UNWTO wil de spellen van Niantic o.a. gebruiken om het Travel.Enjoy.Respect programma te ondersteunen.

Niantic en UNWTO werken samen om toerisme te combineren met de Augmented Reality (AR) techniek. Het idee is dat er op toeristische bestemmingen een spel-laag wordt toegevoegd aan de omgeving, waarmee spelenderwijs kennis wordt bijgebracht over verantwoord toerisme. Niantic heeft dankzij haar spellen (Naast Pokemon go zijn er nog meer AR spellen in omloop.) al een enorme achterban van miljoenen spelers, die zij via hun spellen en events in contact kunnen brengen met locaal erfgoed en cultuur. In een reactie laat marketingmanager Anne Beuttenmüller van Niantic weten dat er speciaal voor deze samenwerking nieuwe avonturen worden gecreëerd op de platformen van Niantic. Travel.Enjoy.Respect Met het toenemend toerisme wereldwijd is de aandacht voor verantwoordelijk toerisme steeds belangrijker. Enerzijds is dat nodig om problemen te voorkomen. Anderzijds biedt deze enorme groeimarkt ook kansen om maatschappelijke doelstellingen te realiseren. De campagne Travel.Enjoy.Respect van het UNWTO is gebaseerd op vijf uitgangspunten:

  1. Respecteer je gastheer en ons gedeelde erfgoed (Honour your host and comon heritage)
  2. Verdiep je van tevoren in de lokale cultuur (Be an informed traveler)
  3. Ondersteun de lokale economie (Support the local economy)
  4. Hou rekening met je duurzamefootprint (Protect our planet)
  5. Wees een respctvolle reiziger (be a respectfull traveler)

Meer informatie: Blog op Niantic over de samenwerking met UNWTO www.travelenjoyrespect.org Pretwerk 2016: Recreatiesector haakt volop aan bij Pokemon rage