In het weekend van 9 april is de promotiecampagne voor de Meimaand Fietsmaand in de media van start gegaan met een uitgebreide fietsspecial in het AD en de bladen van De Persgroep. Deelnemende bedrijven zijn aangenaam verrast door de boekingen die nu al flink op gang komen. De komende maand vinden er nog meer promotie-activiteiten plaats rondom de Meimaand Fietsmaand. In het weekend van 9 april is de promotiecampagne voor de Meimaand Fietsmaand in de media van start gegaan met een uitgebreide fietsspecial in het AD en de bladen van De Persgroep. Deelnemende bedrijven zijn aangenaam verrast door de boekingen die nu al flink op gang komen. De komende maand vinden er nog meer promotie-activiteiten plaats rondom de Meimaand Fietsmaand.

[caption id="attachment_42650" align="alignright" width="300"]uit de special 'Meimaand Fietsmaand' uit de special 'Meimaand Fietsmaand'[/caption] Volop aandacht voor de Meimaand Fietsmaand De officiële aftrap van de Meimaand Fietsmaand vond plaats tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht op 11 februari j.l. in Utrecht. Hier werd o.a. bekend gemaakt dat de provincie Gelderland optreedt als gastheer van het evenement. Afgelopen weekend werd een eerste uitgebreide Meimaand Fietsmaand-bijlage verspreid via het AD en de regiokranten van de Persgroep. (oplage 1,2 miljoen / bereik 3,85 mln lezers). Dat leverde meteen al veel informatie-aanvragen en boekingen op. (bekijk de online versie van de Meimaand Fietsmaand Bijlage) De Meimaand Fietsmaand kan de komende periode nog meer media-aandacht verwachten:

  • Eind april wordt er nog een bijlage verspreid; dan vooral gericht op de inwoners van Gelderland.
  • In de maanden april en mei wordt de Meimaand Fietsmaand nog eens extra ondersteund via radio- en TV-commercials.
  • Uit Nordrhein Westfalen en Vlaanderen komen journalisten in de maand april naar Nederland om een voorbeschouwing te maken op de Meimaand Fietsmaand.
  • In de Meimaand Fietsmaand bijlage van afgelopen weekend is een oproep gedaan voor ‘provincie bloggers’. Twaalf geselecteerde stellen krijgen een cursus bloggen en fietsnavigatie (Garmin) en mogen op 30 april, op kosten van de Meimaand Fietsmaand, een weekendje fietsend genieten en bloggen in een Nederlandse provincie.
  • Op 1 mei staat er een groot fietsevenement gepland op Slot Loevestein. Hier wordt ook het officiële startsein gegeven van de Meimaand Fietsmaand.
Zwaan kleef aan

Om de Meimaand Fietsmaand weer goed te organiseren, is een grote groep fietsambassadeurs al ruim een jaar bezig met de voorbereidingen. Tot de ondersteuners van het eerste uur behoren o.a. de NKC (camperaars), het Fietsplatform, wielersportbond NTFU, de Fiets en Wandelbeurs, Pretwerk.nl, fietsenbouwer Qwic, de Persgroep, en Pasar Magazine (be), Basil fietsaccessoires en Holland Expo Promotions. Steeds meer bedrijven uit de toeristische sector haken nu aan met bijzondere arrangementen. Zo waren Fletcher hotels, Van der Valk en de Bilderberg groep prominent zichtbaar in de fietsspecial. Ook kleinschaliger bedrijven weten de aanhaakkansen van de Meimaand Fietsmaand goed te vinden. Aanmelden en publiceren van activiteiten en arrangementen verloopt online. Meer informatie: www.meimaandfietsmaand.nl