Gisteren gaven we al een overzicht van de eerste dag van de tweedaagse studiereis 'Waterfun Experience Tour'. Vandaag komt dag twee aan bod met o.a. een bezoek aan Preston Palace, De Beerze Bulten, Landal Land van Bartje en Hof van Saksen. Gisteren gaven we al een overzicht van de eerste dag van de tweedaagse studiereis 'Waterfun Experience Tour'. Vandaag komt dag twee aan bod met o.a. een bezoek aan Preston Palace, De Beerze Bulten, Landal Land van Bartje en Hof van Saksen. Preston Palace; organisch ontwikkelen op gevoel Preston Palace staat bekend om het all-inclusive (eten, drinken en attracties) feestconcept; ooit ontwikkeld door Hennie van de Most. Het hotel haalt een zeer hoge bezettingsgraad; en wordt aangeboden in arrangementsvorm met de diverse attracties. Het sterrenhemel-plafond in het zwembad zorgt voor een bijzondere sfeer. Het is wel een vrij kostbare constructie, die grotendeels in eigen beheer werd uitgevoerd. Alhoewel we hier komen voor het zwembad is zeker ook de indoor kermis een vermelding waard. Enkele lessen:
  • - Als je kiest voor een all-inclusive concept, voer dat dan ook consequent door. Zorg dat er geen ongelijkheid ontstaat tussen gasten. Dus geen vip-programma's.
  • - Alles kan! Als je een goed idee hebt, dan kun je bijna alle obstakels wegwerken mits je out-of-the box denkt. Een te hoge attractie wordt bijvoorbeeld ingekort of er wordt een gat in de vloer gefreesd.
[gallery link='file' ids="26333,26334,26335"] Meer info: www.prestonpalace.nl Beerze bulten; goede mix tussen recreanten en de regio Het binnenzwembad, in combinatie met wellness en fitness zijn activiteiten waarmee recreatiecentrum De Beerze Bulten zich onderscheidt van andere vakantieparken. In de daluren is het recreatiebedrijf blij met gasten uit de regio. Via prijssturing, kortingen en abonnementen kan het bezoek worden gestuurd zodat bezoekers van het vakantiepark en de omgeving elkaar aanvullen. Parkbezoekers kunnen vaak gratis aanhaken bij activiteiten, waardoor ook de kritische massa voor een programma sneller wordt behaald. Enkele lessen:
  • - Het versnelde programma voor zwemlessen, met o.a. lessen van 2 uur, slaat erg goed aan. Op deze manier is de doorlooptijd voor een zwemdiploma een stuk korter. Ook parkgasten nemen deel aan het programma.
  • - steeds meer mensen boeken en reserveren mobiel; zorg dat je dit kanaal goed op orde hebt en kijk naar de nieuwe marketingkansen.
[gallery link='file' ids="26330,26331,26332"] Meer info: www.beerzebulten.nl Landal Land van Bartje; overkapping voor een verlengd zwembadseizoen Het is een dilemma voor veel zwembaden; het binnenbad is in de zomer onderbezet; het buitenbad kan in de wintermaanden niet open. In het Drentse Land van Bartje is er voor gekozen om een kap te gebruiken die deels kan worden weggereden. Dat duurt ongeveer vijf minuten. Officieel staat het bad geregistreerd als buitenbad. (met bijbehorende wet- en regelgeving). Toch is het in de winter gewoon volop in gebruik. Via een gangetje is er een verbinding met het 'echte' binnenbad. Enkele lessen:
  • - In een bungalowpark zoals Land van Bartje stelt de bezoeker hoge eisen aan de zwemvoorziening. Een tekort aan capaciteit leidt tot klachten.
  • - Een co√∂peratie van eigenaren van het park heeft het hele project (nieuw zwembad + overkapping) gefinancierd en ontwikkeld. Betrokkenheid van eigenaren, die snappen welke investering nodig zijn voor een succesvolle verhuur maakt dit park bijzonder slagkrachtig.
[gallery link='file' ids="26336,26337,26338"] Meer info: Land van Bartje Hof van Saksen; bewust kiezen voor stijlvolle luxe Het bungalowpark Hof van Saksen heeft in haar korte bestaan al een roerige geschiedenis achter de rug. Het park profileert zich als topsegment in de bungalowmarkt en dat is ook te zien aan het hoofdgebouw met de voorzieningen. Er is veel aandacht besteed aan bijzondere architectuur, sfeer en aankleding. Ook de uitgebreide wellnessvoorzieningen passen goed bij dit concept. Enkele lessen:
  • - Wellness wordt goed bezocht door de parkgasten; verdere groei van deze markt wordt nog verwacht uit de regio en steeds meer mannen bezoeken de wellness.
  • - De toezichthouders zijn ook gastheer/gastvrouw; daar wordt door het management veel aandacht aan besteed.
[gallery link='file' ids="26339,26340,26341"] Meer informatie: www.hofvansaksen.nl Zie ook: Verslag dag 1 van de studiereis Waterfun Experience Met hierin een bezoek aan: Centerparcs De Eemhof, Zwembad De Peppel in Ede, Sportaccommodatie De Scheg in Deventer, Marveld Recreatie uit Groenlo en Slidepark Aquaventura in Hellendoorn Een uitgebreider inhoudelijk verslag kunt u t.z.t. lezen in vakblad Recreatief Totaal. Deze tweedaagse studiereis werd verzorgd door Pleisureworld