Het initiatief Tiny Parks is bijna gereed voor de opening van het eerste park. De lokatie in het Drentse Hoogersmilde gaat in juli van start met 16 Tiny Houses. Initiatiefnemer Jochem Verheul geeft een toelichting op de verdere plannen.

Zie ook aankondiging: Groep van jonge ondernemers start eerste Tiny Park in Drenthe

De Utrechters Jochem Verheul en Patrick Ligthart hebben het concept “TinyParks” vorig jaar bedacht. Samen met een groep ondernemers uit Utrecht richten zij zich op de doelgroep van luxe vakantiegangers, die normaal het vliegtuig zou pakken voor een minivakantie.

Wat maakt TinyParks anders dan alles wat er nu al is?

Verheul: "Nederland beschikt al over echt hele mooie verblijfsconcepten. Met TinyParks willen wij ons onderscheiden vanuit drie pijlers:

  1. Het bieden van een unieke slaapervaring;
  2. De kleinschalighei;, vijf tot maximaal twintig Tiny Houses per locatie en
  3. Het verbinden van onze gasten. Iedereen namiddag / avond bij het kampvuur verzamelen voor een gezellige borrel."

Hoe zorgt TinyParks ervoor dat mensen zodra het weer kan, niet meteen het vliegtuig pakken voor een weekend weg?

Verheul: "Beleving! Deze groep mensen is vaak op zoek naar iets bijzonders. Ze willen geprikkeld worden en met de leukste foto’s thuiskomen. Vaak zonder te beseffen dat dit ook gewoon in Nederland kan. Dit begint bij de accommodaties en de locatie maar ook de aankleding van het terrein moet de verwachtingen van de gast overtreffen. Ik denk dat dit met onze eerste locatie in Drenthe zeker is gelukt."

Kijkend naar de doelgroep. Is Drenthe dan wel de beste locatie voor jullie concept?

Verheul: "Ja, daar ben ik van overtuigd. Kijk even waar we staan, midden in een stuk bos aan het Nationaal Park Drents Friese Wold, mooier kan toch bijna niet? Drenthe heeft een prachtige natuur; je kunt hier eindeloze wandelingen maken, mountainbiken, paardrijden. Bierbrouwerij Maallust zit hier om de hoek en ook op het park zelf is straks genoeg te beleve. Wat dacht je bijvoorbeeld van de barrel sauna met prachtig uitzicht over de natuur. En het is maar 1,5 uur rijden van de Randstad. Daarnaast vind ik het belangrijk om te vermelden dat wij heel blij zijn met deze locatie maar vooral ook hoe de gemeente en provincie ons hebben geholpen. Een dergelijk project was in Utrecht niet gelukt denk ik. Drenthe is als provincie aan het vernieuwen en wil een bredere doelgroep aan te spreken. TinyParks draagt hier aan bij."

Wat zijn jullie toekomstplannen?  

We willen op bijzondere locaties in Nederland en België TinyParks openen. Zo volgt er nu als eerste TinyParks Winery in Twente. Je hoort het goed, een wijngaard in Twente. Hoe leuk is dat?! Overnachten bij een Nederlandse wijnboer die nog eens echt lekkere wijn maakt ook. Verder zijn we bezig met een mooie locatie in de Belgische Ardennen. Unieke locaties vinden is de grootste uitdaging. We zouden het tof vinden om een plek te krijgen op het terrein van bijvoorbeeld een kasteel of ergens tussen de dieren! Met Tinyparks Drenthe willen we ook andere gemeentes en provincies enthousiast maken over ons concept.

Bronen meer informatie: www.tinyparks.nl