Vakantieadressen, het online platform voor groepsaccommodaties, ziet een opvallende stijging van de boekingen vanaf de maand mei. Ook voor de maanden daarna, inclusief de zomermaanden, liggen de boekingen al weer voor op een ‘normaal’ jaar.

Ton Grooters van Vakantieadressen: “Deze maand zien we een recordaantal bezoekers op onze website. Die komen daar deels om zich te oriënteren op een groepsaccommodatie zodra de coronasituatie dat weer toelaat. Maar we zien ook dat er meteen al wordt geboekt en dat bepaalde weekenden al bijna helemaal vol zitten. Veel accommodaties hanteren soepele annuleringsvoorwaarden, waardoor het risico voor de boekers beperkt blijft. Vanaf mei gelooft de consument er weer in en moet je snel zijn om nog een accommodatie te vinden. Zelfs voor november en december komen er nu al veel boekingen binnen. Alleen de grotere accommodaties, die zich vooral richten op schoolgroepen, blijven voorlopig nog veel last hebben van de crisis.”

Grooters reageert op een interview met Frank Oostdam (ANVR) bij Goedemorgen Nederland waarin hij stelt dat Nederlanders staan te trappelen om weer naar het buitenland willen gaan. Grooters: "Wij zien juist heel veel boekingen van groepen die normaal naar het buitenland gaan en nu in Nederland op zoek zijn naar grotere accommodaties. Vooral de luxere accommodaties met veel voorzieningen zijn in trek; en de prijs is geen issue."

Last minute annuleringen

Dat de consument staat te trappelen om weer met een grotere groep op pad te gaan was ook de afgelopen weken al zichtbaar. Grooters: “In januari werd er al weer volop geboekt voor o.a. de Paasdagen. In de week vóór de Pasen zagen we een grote golf van annuleringen omdat een groepsboeking nog niet waren toegestaan. Mensen schuiven dan hun plannen door, gebruikmakend van de mogelijkheid om kosteloos om te kunnen boeken.”

Luxe accommodaties meest gewild

Grooters ziet ook een verschuiving optreden bij de voorkeuren van de consument op dit moment: “Vooral de accommodaties met luxe voorzieningen, zoals een hottub of zwembad, zijn erg in trek. Het zoekwoord ‘zwembad’ staat op nummer twee in de zoekresultaten op onze website. Het zijn niet alleen ‘groepen’ die zoeken en boeken. Veel accommodaties hebben een speciale deal gemaakt voor boekingen door families. Dat zorgt in ieder geval nog voor enige inkomsten in een tijd dat verblijven met groepen buiten de eigen bubble nog niet zijn toegestaan.” 

Met dank aan:  Vakantieadressen.nl
Met 650 aangesloten accommodaties voor groepen is Vakantieadressen het grootste platform in dit marktsegment. Ton Grooters, CEO van Vakantieadressen houdt, samen met de eigenaren van de vakantiewoningen, een vinger aan de pols over de actuele situatie in dit marktsegment.

Meer informatie: www.vakantieadressen.nl