De toeristische attractie Mini Europa in Brussel blijft behouden voor de stad. De opname van Mini-Europa binnen het NEO-Europea project zorgt voor een uniek vrijetijdsaanbod, zowel qua omvang als ambitie.

Naast Kinepolis (21 schermen en 4.000 plaatsen) en Spirouland, het eerste pretpark in zijn soort dat wordt uitgebaat door de Compagnie des Alpes en La Cité des Enfants, een toekomstig edutainmentcenter, zullen de bezoekers van NEO-Europea een vernieuwde ervaring kunnen ontdekken binnen een groter en gemoderniseerd Mini-Europa.

Er was al langere tijd sprake van dat de 30 jaar oude attractie zou moeten verdwijnen ten behoeve van grootschalige stadsontwikkelingen in dit deel van Brussel, aan de voet van het Atomium. De plannenmakers van het Neo Europea project hebben afgelopen week besloten om Mini Europa (Europese gebouwen op schaal) op te nemen in het totaalconcept. Mini Europa was al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie om de attractie voort te zetten.

Dit uitzonderlijke recreatieaanbod, op een vermaarde historische site en perfect ontsloten door het openbaar vervoer, zal een van de pijlers zijn van een nieuwe levendige wijk die een derde woningen, een derde winkels en een derde inplantingen voor vrije tijd, cultuur en restaurants zal omvatten.

Investeringen in Mini-Europa

"Dankzij de overeenkomst met Brussels Expo kon Mini-Europa het partnership met Europea bevestigen. Dit verzekert niet alleen het voortbestaan van Mini-Europa binnen het Brusselse erfgoed, het belichaamt ook de ambitie van Mini-Europa een toonaangevende attractie binnen Brussel te zijn, met nog meer amusement, meer interactiviteit, meer cultuur en meer Europa. Hoewel sommige aspecten al op korte termijn worden ontwikkeld, zal de komst van NEO-Europea het mogelijk maken de volledige infrastructuur te moderniseren. Het nieuwe paviljoen van de hand van architect Jean Paul Viguier, gezamenlijk gefinancierd met Europea, wordt al zeker een blikvanger en er zullen nog heel wat andere zones van het park ontwikkeld worden. Dit is uitstekend nieuws, zowel voor het team van Mini-Europa als voor de honderdduizenden Brusselaars en toeristen die hier elk jaar komen. Het is ook, vind ik persoonlijk, uitstekend nieuws voor de voortzetting van het ondernemings- en familieproject dat Mini-Europa is en dat zijn verankering op het Heizelplateau na een bestaan van meer dan 30 jaar hiermee kan bestendigen", zeggen Thierry Meeùs, Gedelegeerd Bestuurder en Vinciane Meeùs, Administration Manager.

Onderdeel van het NEO project

Het NEO-project wil het Heizelplateau omvormen tot een nieuwe gezellige buurt en een toonaangevende economische attractie binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het NEO1-contract met het consortium Europea, samengesteld uit UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD – BESIX – CFE, voorziet onder meer in de bouw van een winkelcentrum, 590 woningen, nieuwe groene ruimtes en infrastructuur voor vrije tijd, cultuur en sport. Het project zal voor 3.000 banen zorgen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. NEO-Europea en de aanleg van diverse infrastructuren voor vrije tijd en sport zullen, samen met de groene ruimtes en een aanzienlijk deel bestemd voor woningen, de nieuwe wijk tot leven brengen.

Meer informatie:

https://neobrussels.com/nl/

www.minieurope.com/nl/