Het is uiterst onzeker of restaurants op vakantieparken open mogen met de kerstdagen. Ondertussen komen de boekingen volop binnen. Afhalen of thuisbezorgen kan nog een verdienmodel opleveren.

Reinier Kuper van Multiwagon ziet mogelijkheden voor een 'alternatief' kerstdiner in de vakantiehuisjes: "Afhalen en thuisbezorgen is nog wel een optie. Door het kerstdiner in de vakantiewoningen te bezorgen - of op te laten halen - kun je toch nog een groot deel van je kerstdiner-omzet binnenhalen. Door te werken met verschilende foodtrucks en service-trolleys kun je bovendien de bezoekers goed spreiden over de ruimte. Je bepaalt immers zelf de opstelling en de routing."

Ontzorgen

Kuper ziet inmiddels ook vanuit de vakantieparken een toenemdne interesse in foodtrucks, foodtrolleys en mobiele barsystemen. Zeker rond de kerstdagen ziet hij een uitgelzen kans om van het kersdiner iets bijzonders te maken: "Bezoekers van vakantieparken zijn over het algemeen mensen die het op prijs stellen dat ze tijdens hun vakantie worden ontzorgd. Je moet er bovendien niet aan denken dat overal de frituurpannen aangaan en dat de huisjes nog wekenlang naar friet ruiken. Bouw tijdelijk een pop-up foodcourt met een verscheidenheid aan eten en drinken; frietjes, oliebollen, een poffertjeskraam, kant- en klare gerechten, een toetjesbar en nog veel meer. Zo bied je niet alleen aan alternatief voor het kerstdiner in het restaurant, maar creëer je een compleet nieuwe beleving."

Ook kansen in de dagrecreatie

Ook voor dagrecreatieve bedrijven ziet Kuper kansen: "Diergaarde Blijdorp in Rotterdam had al enkele food trailers, en heeft op korte termijn de capaciteit van de mobiele hospitality concepten (groot en klein) flink uitgebreid. Ook de Vermaat Groep zet in deze tijden extra mobiele foodconcepten in. Zij kunnen nu hun gasten beter spreiden en door middel van verscheidene take away points hun gasten voorzien van de gewenste food concepten."

Wat zijn de mogelijkheden?

Multiwagon biedt mobiele foodvoorzieningen in diverse vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele pizza-oven; de compacte ecotrailer kan bijvoorbeeld worden uitgerust met een keukeninrichting naar keuze. Je kunt natuurlijk oook een combinatie maken met de keuken van het bestaande restaurant. Zo hoef je in de foodtruck alleen nog maar te zorgen voor de distributie. Kuper voegt nog toe: "Ook na de kerstdagen kun je de mobiele foodsystemen nog uitstkend toepassen om in te spelen op extra drukte op je park. Je loopt dan geen omzet meer mis."

Bron en meer informatie: www.multiwagon.com/modellen


 Met dank aan: Reinier Kuper, Sales manager bij Multiwagon (te bereiken op:+31(0)6 - 48 60 92 45 )