België heeft met ingang van 28 september inreisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. De Belgische overheid raadt reizen (waaronder toerisme) naar België sterk af vanuit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht (rode zones).

Reizigers uit andere provincies in Nederland krijgen het advies 14 dagen of voor de duur van het verblijf, in zelfquarantaine te gaan en zich daar te laten testen. Daarom gaat de kleur van het hele Nederlandse reisadvies voor België van ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

De Nederlandse autoriteiten hebben van hun kant beslist om geheel België een zone oranje te maken vanaf 25 september 2020 om 16u. Dit betekent dat zij hun onderdanen aanraden van zich slechts voor essentiële redenen naar België te begeven.

Geen Belgen naar Nederlandse provincies

Andersom zijn er ook beperkingen voor Belgische toeristen om naar Nederland te reizen. Nederland en België zijn onderling belangrijke doelmarkten van elkaar als het gaat om uitstapjes en vakanties. Zeker in een periode waarin dichtbij-vakanties zijn gegroeid, zijn juist deze markten belangrijker geworden. Een groot deel van de onderlinge reisbeperkingen wordt overigens weer opgevangen door Nederlanders en Belgen die nu in eigen land op vakantie gaan.

Meer informatie:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies

www.diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/nederland