Aandacht voor zitten, liggen en relaxen in Waterpark Rulantica

Bij een bezoek aan een waterpark ligt de focus natuurlijk op de waterattracties. Bij het bezoek aan waterpark Rulantica in Duitsland, eerder dit jaar viel het op dat er ontzettend veel zitplekken waren – en de meeste waren ook daadwerkelijk bezet. Rulantica heeft rond deze luxe relaxplekken ook een verdienmodel opgezet met betaalde extra services. Dit is een zeer gewilde extra service.

Rulantica is het waterpark van Europa-Park in Duitsland. Deze zogenaamde ‘second gate’ van het park werd in november 2019 geopend.

Uit navraag blijkt dat er in het hele complex (indoor en outdoor) 3000 ligstoelen beschikbaar zijn. Met een bezoekcijfer van 900.000 in 2022, kom je uit op een gemiddeld dagbezoek van 2500 personen. Op een gemiddelde dag is er dus voor iedereen wel een eigen plekje te vinden.

Een groot deel van de gratis plekken zijn ligbedden en daarnaast is er ook nog volop zitgelegenheid in de horeca.  Als wij aan het eind van de middag binnenwandelen, dan valt op dat heel veel mensen een zitplek hebben opgezocht. En op diverse stoelen ligt een handdoekje om de plek bezet te houden. Met een entreeprijs van € 44 voor een hele dag, is dit nu eenmaal een park om wat langer te bezoeken. De gemiddelde verblijfsduur ligt dan ook op 7 uur per dag. En dan is het ook wel prettig om zo nu en dan even uit te rusten.

Woordvoerder Henk Groenen geeft desgevraagd aan dat ook Rulantica de behoefte aan zitplaatsen in eerste instantie had onderschat. “De intensieve benutting van de zitplekken hadden we bij de start van het waterpark wat onderschat. Maar dat werd snel opgelost door meer relaxlocaties te realiseren op twee locaties: „Lågerhus“ en de „Stilhet Loft“ in de zone „Nordiskturn“.

Zitten, relaxen en uitrusten is voor veel attractieparken nu niet het onderdeel waarmee wordt geadverteerd. Toch is het een belangrijk onderdeel van de beleving. Zeker als de verblijfsduur langer wordt of de groep te maken heeft met mensen die het wat minder lang vol houden. (b.v. kleine kinderen of mensen op leeftijd.) In Rulantica zie je zelfs kinderen een middagdutje doen. De zitplek kan prima worden gecombineerd met een horecaservice, waardoor je de upsell stimuleert. Nog een voordeel van zittende gasten is dat zij op dat moment geen gebruik maken van attracties, wat de capaciteit en wachttijd ten goede komt. Bij Rulantica is het echt opvallend dat in de vooravond het grootste gedeelte van de bezoekers te vinden is op een relaxplek (en niet in een attractie).

Duiding door redactie Pretwerk.nl

VIP-relaxen als verdienmodel

Naast de zeer ruime hoeveelheid gratis zitplekken, heeft Rulantica ook enkele VIP-locaties ingericht. De plekken bieden méér privacy, en afhankelijk van het concept, ook de nodige (exclusieve) services. Er zijn in totaal 10 betaalde concepten uitgewerkt waarmee verschillende doelgroepen worden bediend. Groenen: “De betaalde opties zijn zeer geliefd bij mensen die wat meer privacy op prijs stellen of willen genieten van een beetje extra verwenservice.”

De top van het segment zijn de VIP Suites voor vier personen. (arrangement: € 794). De VIP-dagsuites met twee verdiepingen hebben een luxe inrichting en een eigen balkon. Op de begane grond bevindt zich de ruime loungeruimte met sofa, daybed, wellnessbad, Smart TV en overige voorzieningen. Op de bovenverdieping is pure ontspanning gegarandeerd in de privé-sauna met aangrenzende loungeruimte. Daarnaast kun je je verheugen op persoonlijke bediening, een minibar, twee douches, een privé-lift, WiFi en nog veel meer.

Ook de Hygge Supreme Hydda (arrangement: € 576) behoort tot het topsegment. Dit arrangement wordt aangekondigd als “relaxplek…met privé-sauna, elegante zithoek en weelderige loungeruimte. Dit biedt een waar toevluchtsoord in Hyggedal – met een geweldig uitzicht over het waterpark en perfecte service op de locatie.”  

Ook ludieke vormen van relaxen zijn in trek. Zo heeft Rulantica in de buitenruimte enkele boten op het droge liggen, waar je je eigen privédomein voor de dag van kunt maken. De locaties zijn niet alleen comfortabel, maar bieden ook de omgeving voor het perfecte (instagram) plaatje. Voor een pakketprijs van € 634 is bijvoorbeeld VIP jacht Rangnak met bijbehorende luxe beschikbaar. (Er zijn ook minder luxe varianten.)

Maar het zijn zeker niet alleen de luxe concepten die in de belangstelling staan. Voor een bedrag van € 94 kun je al een eigen comfortabele privé ruimte claimen. Uit eigen observatie zien we dat stelletjes, maar ook gezinnen met kinderen de ‘eigen privéruimte’ op waarde schatten. Je kunt je er a.h.w. even afzonderen van de drukke omgeving van het waterparadijs.

Bekijk het overzicht van upsell relaxplekken op https://www.europapark.de/nl/rulantica/prijsoverzicht/comfort-aanbod-voor-speciale-momenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *