Efteling presenteert in 2025 een nieuw sprookje in Sprookjesbos

Efteling opent in het voorjaar van 2025 een nieuw sprookje in het Sprookjesbos: ‘De prinses op de erwt.’ Afgelopen maanden zien we dat er in het sprookjesbos al meerdere sprookjes zijn opgeknapt of aangevuld. Daarmee wordt de nostalgische ontstaansbasis van het park nog altijd op waarde geschat.

De Prinses op de Erwt is een sprookje van Hans Christian Andersen. Daarin logeert een prinses in een hemelbed met twintig matrassen en donzen dekens, waaronder een erwt is verstopt. Een nieuw, koninklijk prieeltje krijgt een plek aan de rand van het bos, tussen de Trollenkoning en de put van Vrouw Holle. Tussen 1963 en 2017 was alleen de erwt uit het verhaal te zien op een kussentje in het Sprookjesmuseum en het Efteling Museum. Na de zes Zwanen in 2019 wordt De Prinses op de Erwt nu het 31e sprookje in het Sprookjesbos. De werkzaamheden starten dit najaar.

De stijl van Anton Pieck

Hoofdontwerper en manager van de afdeling Ontwerp & Beleving, Sander de Bruijn gebruikte een schets van Anton Pieck als inspiratie voor het sprookjestafereel. “De werkwijze en perfectie van Anton Pieck staan nog steeds voorop bij het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen voor de Wereld van de Efteling,” verklaart hij. “Om een onderwerp op de voorgrond uit te lichten, plaatste hij er vaak een groter element op de achtergrond bij. Dat principe passen we hier ook toe. Het imposante hotel vormt een perfecte achtergrond voor het prieeltje, dat een koninklijke dependance van het Efteling Grand Hotel is. Door dezelfde stijlelementen toe te passen is de verbinding meteen duidelijk. Met het Efteling Grand Hotel als decor, is de link met slapen in dit sprookje extra toepasselijk.”

Bron en meer informatie: www.efteling.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *