Crowd Monitoring Systeem Amsterdam moet kerstdrukte in goede banen leiden

Rondom de kerstdagen is het druk in de binnenstad van Amsterdam. Om het buiten ook gezellig te houden, zet Amsterdam een crowd monitoring systeem Amsterdam (CMSA) in.

Het CMSA meet met slimme camera’s en wifi-sensoren hoe druk het is op bijvoorbeeld de Wallen en in de Kalverstraat. Vervolgens analyseert het systeem gegevens over loopstromen, looproutes, verblijftijden en wachtgebieden. Uw privacy is gewaarborgd, want deze gegevens zijn niet te herleiden tot individuele passanten. De gemeente en politie gebruiken de informatie om op het juiste moment de juiste operationele besluiten te nemen.

Rondom de kerstdagen worden er nog meer maatregelen genomen:

  • Verkeersregelaars bij de kruising Prins Hendrikkade/Ode-brug zorgen voor een goede doorstroming van het busverkeer van en naar het busplatform in het weekend voor Kerst.
  • De verkeerscentrale monitort de drukte op de weg en onderhoudt contact met GVB.
  • Tijdens de kerstperiode zet Amsterdam social media en digitale verwijsborden in om bezoekers te wijzen op parkeer(on)mogelijkheden.

Meer informatie: Crowdmanagement in Amsterdam

Eduard Pieter Oud, COO van Amsterdam Marketing geeft via twitter een duiding aan de drukte: “Drukte wordt vooral veroorzaakt door Nederlandse dagbezoekers.  Amsterdam is ook hun (culturele) hoofdstad! Druk wordt het, maar niet alleen door buitenlandse toeristen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *