Aantal leden Camperclub NKC stijgt sterk

Dat de campermarkt booming is, merkt de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) ook. In de afgelopen zes jaar is het aantal leden verdubbeld en ook de groei van het aantal campers zet nog altijd door. Afgelopen week werd het 40.000 lid ingeschreven bij de vereniging.

het 40.000e NKC lid
het 40.000e NKC lid

Meer camperaars
In de eerste helft van 2016 werden in Nederland 1.078 nieuwe campers verkocht, een stijging van maar liefst 14,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. (zie ook: Flinke plus voor caravan en camperverkoop) Een van de nieuwe camperaars is Peter Moorman. “We hebben net het eerste proefritje met onze nieuwe camper achter de rug. De eerste reis staat voor deze week al gepland naar Spanje en daarna willen we zeker ook nog naar Scandinavië.” Moorman toonde zich blij verrast met de bloemen en ook met de NKC Camperroutes die hij erbij kreeg.

Meer camperlocaties
De groei van de campermarkt is ook terug te zien in het aantal camperlocaties op de website Campercontact.com, Europa’s grootste camperplaatsenwebsite. Ook hier heeft in de afgelopen zes jaar een verdubbeling plaatsgevonden. Vandaag is de 20 duizendste camperlocatie toegevoegd: SVR-camping De Wedze in Twijzel, sitecode 50285. Campercontact is dé website voor en door camperaars. Gebruikers kunnen nieuwe camperlocaties toevoegen, foto’s plaatsen, wijzigingen doorgeven en beoordelingen achterlaten.

Groeiende internationale belangstelling
Deze maand wordt de 100 duizendste camper geregistreerd in Nederland. Daarmee is Nederland het vijfde grootste camperland in Europa en heeft de NKC een marktaandeel van meer dan 40 procent. Niet alleen Nederlanders verblijven graag met de camper in eigen land. Ook buitenlanders, voornamelijk Duitsers, Belgen, Italianen, komen steeds vaker met de camper naar Nederland. Daarmee is het campertoerisme in Nederland de afgelopen jaren fors gestegen.

Over NKC en Campercontact
De NKC, Europa’s grootste camperclub, is opgericht in 1976 en viert dit jaar haar veertigjarig jubileum. Als vereniging behartigt de NKC de belangen van campergebruikers in Nederland. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto en de populaire smartphone-app Campercontact, met 20 duizend overnachtingsplaatsen in veertig landen. De site Campercontact.com is voor en door camperaars opgezet, waarbij gebruikers de mogelijkheid hebben om reacties, foto’s, video’s en beoordelingen te plaatsen.

Meer informatie
www.campercontact.com
www.nkc.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *