2 november Natuurwerkdag: grootste groene vrijwilligersactie

Zaterdag 2 november 2013 organiseert Landschapsbeheer Nederland weer de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Deze dag steken duizenden mensen in het hele land hun handen uit de mouwen om het landschap een opknapbeurt te geven.

NatuurwerkdagjpgOp deze dertiende Natuurwerkdag kan iedereen van jong (8+) tot oud onder begeleiding aan de slag op ruim 400 locaties. Onder het motto ‘Leef je uit!’ vinden uiteenlopende activiteiten plaats die per locatie verschillen. Van onder andere poelen schoonmaken tot bomen knotten, fruitbomen snoeien en grienden afzetten. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen, zoals nestkastjes maken, hutten bouwen en bollen planten.

Welk groen klustype ben jij?
Landschapsbeheer Nederland ontwikkelde een quiz op haar Facebook-pagina. Het doel van de quiz is om mensen te helpen goed voorbereid op de Natuurwerkdag te verschijnen. Op basis van antwoorden op 10 vragen krijgen deelnemers een persoonlijk advies welke Natuurwerkdag-activiteiten het beste bij hen past. Deelnemers aan de quiz maken kans op een Praxis Green-Kids pakket, het ‘Lekker Landschap’ kookboek, een boottocht in de natuur, een mand met streekproducten of kaartjes voor de film ‘De nieuwe wildernis’. Doe de quiz op: https://www.facebook.com/LandschapsbeheerNederland

Meedoen en aanmelden
Kijk voor meer informatie over locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl

Red. Ideetje voor een bijzondere aanbieding voor verblijf aan de deelnemers? Of faciliteren van de catering? Dit zijn de mensen met hart voor de groene omgeving, waar de toeristen en recreanten straks weer van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *