WK beachvolleybal leidt tot permanente beachsport strandlocatie

Tijdens het WK beachvolleybal (26 juni t/m 5 juli) opent ‘The Hague Beach Stadium’ een heus Beachsport-park met meer dan 10 sporten. Na afloop van het toernooi blijft het sportpark aan de kust bestaan en krijgt een functie voorzowel top- al recreatieve sporten. Om nieuwe gebruikers kennis te laten maken, worden er tijdens het WK beachvolleybal gratis clinics verzorgd in de diverse sporten.

BeachstadiumDiverse sportaanbieders uit de regio zullen de volgende sporten, clinics en/of activiteiten aanbieden: Golfsurfen, beachfitness, beachvolleybal, beachvoetbal, beachtennis, beachkorfbal, basketbal, fietsen op lowriders, slacklinen, beach vijfkamp, spelen met kendamas en springen op luchtkussens.

Sportpark van de toekomst
Rick van Oosterhout van ‘The Hague Beack Stadium’ licht de plannen toe: “Het Beachsport-park past perfect in onze toekomstvisie. Het Beach Stadium moet de plek worden waar mensen niet alleen naar sport komen kijken, maar ook sport beoefenen. Om de strandsporters goed te faciliteren, hebben wij het stadion verbouwd. Sinds kort beschikt het stadion over een Beachsport clubhuis met het mooiste uitzicht op het Scheveningse strand en het centercourt. Dit clubhuis moet de ontmoetingsplaats worden voor verenigingen en mensen die op het strand komen sporten. Je traint er letterlijk tussen wereldtoppers. Je kunt er niet alleen beachvolleyballen. Er is voor ieder wat wils. Van frisbeeën tot beachvoetbal, van yoga tot fitness, er worden 15 sporten permanent aangeboden. Daarnaast kun je binnen allerlei topsportevenementen zoals het WK Beachvolleybal en de Tour de France op grote schermen volgen. Verbinden is voor ons hierbij belangrijk. Sportaanbieders uit de Haagse regio moeten zich bij ons thuis gaan voelen en het Beachstadium als (uitvals)basis gaan gebruiken voor hun activiteiten”

Het Beachsport park is open in de weekeinden en op woensdag van 12.00 tot 17.00 uur en op de overige doordeweekse dagen van 15.00 tot 20.00 uur.

Topsport
Natuurlijk blijft topsport bij ‘The Hague Beach Stadium’ een grote rol spelen. Het streven is om 10 topsport- en 10 nationale evenementen per jaar te hosten. Door de nieuwe positionering is het Beach Stadium nu nog beter in staat topsport te faciliteren. Zo beschikt het over een sportschool en zijn er dagelijks fysiotherapeuten aanwezig.

Meer informatie:
www.beachstadium.nl
https://www.facebook.com/thehaguebeachstadium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *