Staatsbosbeheer organiseert zomersafari’s in Nederland

Deze zomer organiseren boswachters van Staatsbosbeheer speciale safari’s in eigen land. Op zoek naar de grote vijf wilde dieren van Nederland. Van edelherten spotten in de Oostvaardersplassen, wilde zwijnen op de Veluwe, bevers in de Biesbosch en Almere, zeehonden in Zeeuws Vlaanderen tot speuren naar reeën in Noordwijk. De excursies zijn geschikt voor jong en oud en bieden een avondvullend programma. Met speciaal vervoer de natuur in, samen met een boswachter van Staatsbosbeheer kom je op plekken waar je normaal niet zomaar komt.

THOMAS PEEK MET LEGERTRUCK-NOORDWIJK
Safari in Noordwijk

In Noordwijk begint deze zomer het avontuur bij st(r)andplaats Nederzandt. Samen met de boswachter en gewapend met een verrekijker gaan deelnemers in de schemering op safari. Deelnemers worden vervoerd met een speciale legertruck die rustig door het duingebied rijdt. Onderweg wordt er naar reeën gespeurd en vertelt de boswachter hoe deze dieren in het duingebied leven. Maar ook wat er nog in de avonduren nog meer te zien en beleven is in dit natuurgebied. De excursie duurt drie uur en eindigt bij st(r)andplaats Nederzandt.

Op de Veluwe ga je samen met de boswachter op zoek naar wilde zwijnen en alles wat daarbij hoort: zoelen, wissels, ketels en wroetsporen. Doordat je van de boswachter al deze spannende herkenningstekens leert, is de kans groot dat je een échte wilde zwijnenfamilie tegenkomt! We starten met een eenvoudige maaltijd en een inleiding van de boswachter. Met landrovers trek je het gebied in en ga je op ontdekkingstocht. Na de spannende tocht brandt er een vuurtje en drinken we nog een drankje. Daarnaast ontvang je een stoer wildpaspoort van de boswachter

In de Biesbosch, het Horsterwold, stadslandgoed de Kemphaan of het Zuigerplasbos ga je op zoek naar de bever. Samen met de boswachter van Staatsbosbeheer kano of vaar je door het leefgebied van de bever. Natuurlijk verblijven ook andere wilde dieren in dit gebied, die hun sporen achter laten. Een avontuurlijke tocht in de schemer met na afloop nog een drankje. In het Horsterwold is er de mogelijkheid om vooraf een heerlijke Beverhap te nuttigen en op de Kemphaan kan je bij Restaurant Dubbel-Op een beverpannenkoek eten.

Meer informatie: www.scoordegrotevijf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *