Staan de prijzen onder druk?

Sinds de opkomst van het internet kunnen we alles eenvoudig met elkaar vergelijken, en dat doen we dan ook.

Op het moment dat we heel vergelijkbare producten aanbieden is het logisch dat de gast gaat selecteren op de prijs. Een ander onderscheid is er toch verder niet?

 

cheapMaar hebben we producten met een groot onderscheidend vermogen, en zijn ze erg goed vergeleken de het overige aanbod op de markt, en de prijs is laag, dan mag u er geen snelheid bij verwachten. Maar wil u een top product, met een hoge snelheid, dan is de prijs ook hoog.

 

Ik kreeg een prachtige aanvraag voor ons (Watersportcamping Heeg)  project met de wilgenhut. De dame in kwestie wilde het met allerhande leuke extra producten en diensten nog mooier maken. Niets was gek genoeg. Er mocht een ontbijt op bed worden geserveerd, privé zeillessen, de dutchtub mocht niet ontbreken en ga zo maar door. Gelukkig kreeg ik even de tijd om zo te onderzoeken hoe we het allemaal nog gaver konden maken.

Want bij dit soort opdrachten heb ik mijn partners uit de omgeving hard nodig. Maar je zal altijd zien dat de butler die we wilden inhuren, net op vakantie was. Dan moet ik even verder zoeken. Dat betekent voor een redelijke prijs een kwalitatief goede partner zoeken.

Wanneer ik geen tijd krijg om het e.e.a. te onderzoeken, dan ga ik met de eerste de beste in zee. Dan kan ik ook niet verwachten dat dat ook tegen een heel schappelijke prijs gaat lukken. Het kan dan voorkomen dat de privé butler plots uit Groningen moet komen, met alle extra reiskosten van dien!

Natuurlijk kan je dat heel goed uitleggen aan de gast, je moet het alleen wel even doen!

Het lijkt net alsof we bang zijn geworden voor het vragen van een hogere prijs, maar alles heeft toch gewoon zijn prijs? Ben zeker van je prijs die je vraagt en waarom je die vraagt?; Is het een redelijk bedrag om te vragen? Je bent het je organisatie verplicht om een redelijk bedrag te vragen. Alle medewerkers, alle andere gasten, niemand zit erop te wachten dat je je bestaansrecht in de waagschaal stelt!

Goed, goedkoop en snel; alle drie is onmogelijk!

 

Hoe bepaal jij binnen jouw organisatie de prijzen? ik ben benieuwd, laat je een reactie achter?

Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *