Avonturenpark Hellendoorn bouwt een ‘slidepark’

Avonturenpark Hellendoorn opent in juni 2013 als eerste pretpark van Nederland een slidepark. Het Slidepark, gebouwd door Polin Waterparks, bestaat uit een opstelling van tien waterglijbanen waar in badkleding, al dan niet met speciale 1- of 2-persoonsbanden, vanaf gegleden kan worden.. De banen zijn voorzien van zogenaamde ‘uitglijbakken’, met daarin een laagje water om af te remmen. Het slidepark bevat geen zwembad.  Het slidepark zal jaarlijks geopend zijn van begin juni tot half september en kan alleen in combinatie met het pretpark bezocht worden middels een combiticket.

Waterslide_Avonturenpark_HellendoornLyan van den Bosch, directeur van Avonturenpark Hellendoorn, licht de plannen voor het slidepark toe: “Het vinden van een unieke toevoeging aan een pretpark in een land met de hoogste pretparkdichtheid van Europa is geen gemakkelijke opgave. We hebben daarom verder gekeken dan de gebruikelijke attracties. Het slidepark biedt ons een unieke manier om naast gezinnen tegelijkertijd meer tieners naar ons park te trekken. Deze ambitie is met de komst van de Tarantula Magica in 2012 ingezet en wordt met het slidepark in 2013 onderstreept”.

Alhoewel met de slides vooral gemikt wordt op tieners zijn er ook enkele glijbanen die aantrekkelijk zijn voor de jongere kinderen.

Onderzoek
Avonturenpark Hellendoorn heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een slidepark in Nederland. Right Marktonderzoek voerde een interessepeiling uit onder tieners en gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Beide doelgroepen gaven blijk van grote interesse en bereidheid tot een bezoek, ook bij lagere temperaturen. De onderzoeksresultaten en het unieke karakter van het nieuws voor de Nederlandse markt, hebben Looping Holding en Avonturenpark Hellendoorn overtuigd van de keuze voor een slidepark.

De twee meest dichtbij gelegen waterparken liggen in Noorwegen en Bretagne. Dat zijn gebieden die klimatologisch vergelijkbare of mindere omstandigheden hebben als Hellendoorn.

Meer informatie:
www.avonturenpark.nl
www.polin.com (bouwer van de wateglijbanen)

2 reacties

  1. Er staat een fout in het bericht. Er komen geen 10 maar 11 waterglijbanen. Toch het persbericht even wat beter lezen voortaan, of anders Hellendoorn even bellen.

    1. Beste Berend, in het persbericht dat ik ontving staat: 10 glijbanen. en ik heb ook met Hellendoorn gebeld. Ik zie her en der ook het getal 11 verschijnen. Ik zal het voor de zekerheid nog even late verifiëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *