Roompot Vakanties breidt uit naar de Belgische kust

Roompot Vakanties breidt uit naar de kust van België. De opening van het luxe vakantiepark Breeduyn Village in Bredene is voor Roompot het startpunt op de Belgische vakantiemarkt. De Zeeuwse onderneming heeft de ambitie om uit te groeien tot een belangrijke speler.

Het nieuwe vakantiepark Breeduyn Village ligt op 200 meter van het strand en heeft in totaal 63 luxe villa’s. Ook heeft de Nederlandse marktleider in de populaire badplaats Blankenberge twee grote Belgische kustcampings overgenomen. De campings Jamboree en Bonanza II liggen naast elkaar en beschikken over zo’n 700 staplaatsen. Op termijn worden deze parken samengevoegd en herontwikkeld tot een vakantiepark met luxe lodges, bungalows en caravans.

Veel verouderd aanbod in België
“Er is veel vraag naar plekken aan de Belgische kust, het is voor ons dus een logische stap”, aldus Jurgen van Cutsem, CEO van Roompot Vakanties. Blankenberge geldt als een van de mooiste Belgische badplaatsen en is een hotspot van de Belgische kust. In de maanden juli en augustus zijn Blankenberge en Bredene één van de drukst bezochte Belgische badplaatsen.

“In België zien we nu nog een vaak verouderd aanbod van vakantieaccommodaties, waarbij de eigenaar zelf moet zorgen voor alle facetten die komen kijken bij het hebben van een recreatiewoning”, aldus Van Cutsem. Roompot ontzorgt de koper door het eigendom van de investeerder te beheren en te exploiteren, tegen een gezond rendement. Roompot Vakanties verwacht grote interesse van Belgische investeerders met interesse in vakantiewoningen langs de eigen kust.

Lokale samenwerking
De samenwerking met lokale partners wordt bij de uitbreiding naar België voor Roompot Vakanties de sleutel tot het succes. Voor zowel de herontwikkeling als de exploitatie van de parken werkt Roompot samen met lokale ondernemers. De opening van nieuwe parken van Roompot betekent een belangrijke economische impuls voor de Belgische kustregio. De laatste grote ontwikkelingen in deze regio waren in de jaren tachtig.

Niet alleen de Belgische kust krijgt er twee troeven bij. Ook in Oudenaarde, in de Vlaamse Ardennen, wordt een exclusief recreatiepark gerealiseerd. Op het park verrijzen zo’n 250 luxe duurzame vakantievilla’s. Ook worden vaste plaatsen voor mobilhomes aangelegd en is er de ontwikkeling van meer dan 30.000 m2 groenruimte.

Ook aan de Zeeuwse kust is Roompot volop bezig met nieuwe parken. Eind 2017 staat o.a. de opening een resort in Nieuwvliet-Bad (Zeeland) gepland.

Bron: persbericht Roompot Vakanties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *