RivierPark Maasvallei binnenkort open voor publiek

Op 25 augustus opent het grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei voor het grote publiek. Je kan het RivierPark die dag al wandelend, fietsend of vanop het water beleven. Alle partners die samenwerken in het RivierPark, zorgen voor een feestweide waar van alles te beleven valt. Laat je verrassen door muzikale acts, openluchttheater, avontuurlijke animatie en hapjes en tapjes in ‘couleur locale’ ! Dit van oorspong Belgische project gaat in de toekomst ook in Nederland een vervolg vinden. Het grensoverschrijdende karakter van dit project mag dus nu al uniek genoemd worden.

Regionaal Landschap Kempen en Maasland _20110508_0060Wandelen
Natuurmonumenten (NL) en Natuurpunt (B) zorgen voor een gevarieerd grensoverschrijdend wandelaanbod. Topnatuur in Bichterweert (B) en Elba (NL) aangevuld met een vleugje cultuur.

Fietsen
Vanaf de feestweide in Rotem (B) kan je ook de Maaslandse Gordel fietsen. De Landelijke Gilde van Opgrimbie stippelde speciaal voor deze gelegenheid vier grensoverschrijdende  fietslussen voor je uit waarbij je ook door aantrekkelijke Nederlandse Maasdorpen fietst. Je kan kiezen voor 35, 50, 70 of 90 kilometer. Zo beleef je het RivierPark Maasvallei langs beide oevers: telkens net iets anders! Vanaf 7 uur mogelijkheid tot inschrijven voor de Maaslandse Gordel.

Kajak/raften
Die zondag is je enige kans om dit deel van het RivierPark per raft te verkennen. Dit biedt een buitengewoon perspectief op de rivier en haar omgeving. Inschrijven kan ter plaatse.

Exclusief:
Uitzonderlijk kan je op deze dag de Maas oversteken door de lucht, al ‘roetsjend’ langs de kabelbaan! Een vikingsloep brengt je terug naar de andere oever.

Op het hoofdpodium !
Vanaf 12 uur trekken we alle registers open. Met hun gekende enthousiasme nemen TV-presentatoren Nic Balthazar en Maud Hawinkel je mee voor een bruisende zondagmiddag die om 16 uur zijn hoogtepunt bereikt in een verrassende openingsact van het RivierPark Maasvallei. Aansluitend is er Geena & The Lisa’s met een spetterend optreden!

Waar?
Feestweide is aan de Maasoever te Rotem, Dilsen-Stokkem (B) (einde Kempenstraat) of vanaf de Nederlandse zijde aan de overzijde bij het Veer in Grevenbicht (Veerweg). Fietsknooppunten 19 (NL) of 46 (BE). Einde omstreeks 19.00 uur. Meer info: www.rivierparkmaasvallei.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *