Oudere zwembadconcepten nog altijd goed voor hoofdprijzen in Nederland

Het blad ANWB Kampioen heeft een onderzoek verricht naar 12 subtropische zwembaden in Nederland. Drie Aqua Mundo’s van Center Parcs bepalen de top 3. De Eemhof (2002) staat op één, gevolgd door Port Zélande (1990) en De Huttenheugte (1972). De zwemparadijzen van Center Parcs springen er vooral uit door hun spectaculaire attracties en scoren ook zeer hoog op fun, veiligheid en hygiëne.

Kanttekening bij dit onderzoek is dat er slechts 12 zwemparadijzen zijn beoordeeld. Enkele bekende namen, zoals het Tikibad in Duinrell, Zwembad van Hof van Saksen (grootste indoor glijbaan ter wereld), of De Krim op Texel (Winnaar Zwembad Branche Award) ontbreken in dit overzicht.

PORT ZÉLANDE – Opening Water Playhouse in vernieuwde Center Parcs park.

De Aqua Mundo’s in Center Parcs staan al jaren aan de top van de Nederlandse zwembadsector. De eerste Aqua Mundo werd in 1980 geopend in CenterParcs De Eemhof. (later is deze versie verwoest tijdens een brand). INd de basis gaan de Aqua Mundo concepten al lang mee. Wel worden er regelmatig verniewingen toegevoegd. De Aqua Mundo van Port Zélande heeft tijdens de grote verbouwing ook een facelift gehad en een nieuw Waterplayhouse. (2017).

ANWB Kampioen test
ANWB Kampioen voerde dit najaar een test uit waarbij twaalf subtropische zwembaden bij verschillende bezoeken zijn getest op de ‘funfactor’, hygiëne en veiligheid. Voor de aankleding, horeca, voorzieningen en activiteiten konden de zwembaden extra punten verdienen. De Aqua Mundo’s in De Eemhof, Port Zélande en De Huttenheugte kwamen als beste uit de bus. Zo springt het subtropische zwemparadijs in De Eemhof er uit door haar supersnelle bandenglijbaan met ‘trechters’ – de Turbo Twister – de Aqua Mundo in Port Zélande door haar wildwaterglijbaan met vier routes en de Aqua Mundo in De Huttenheugte met haar lange wildwaterrivier.

Aqua Mundo in De Eemhof

“We zijn er erg trots op dat de Aqua Mundo’s in De Eemhof, Port Zélande en De Huttenheugte als beste uit de bus zijn gekomen. In onze subtropische zwemparadijzen kunnen bezoekers niet alleen genieten van spectaculaire attracties, maar zijn ook de veiligheid en hygiëne altijd in goede handen”, zegt Mark Giethoorn, Operations Director Nederland van Center Parcs. “Center Parcs was haar tijd ver vooruit toen de Aqua Mundo en de wildwaterbaan in de jaren tachtig voor het eerst hun intrede deden. Hiermee hebben we een nieuwe standaard in de recreatiesector gezet en deze test wijst uit dat we hierin nog steeds voorop lopen. Al vele jaren beleven vrienden, families en gezinnen tijdens een vakantie in één van onze parken of tijdens een dagje uit veel plezier in de Aqua Mundo.”

Meer informatie: ANWB Kampioen Subtropische Zwembadtest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *