Nederlanders dromen over vakantie-avontuur met dieren

Uit onderzoek van reisorganisatie VakantieXperts blijkt dat dieren een grote rol spelen als Nederlanders hun vakantie-wensenlist mogen samenstellen. 35% van de in totaal 850 ondervraagden had als grootste wens ooit nog een keer met dolfijnen te zwemmen óf op safari te gaan.

dolfijnenEen kwart van de ondervraagden gaf aan graag een keer te willen hondensleeën in de sneeuw. Risicovolle activiteiten zoals skydiven (5%), bergbeklimmen (4%) en bungeejumpen (3%), scoorden juist zeer laag om ooit te ervaren.

Sta-in-de-weg
Het gebrek aan geld blijkt echter voor meer dan de helft van de ondervraagden (51%) hèt beletsel te zijn om hun bucketlist daadwerkelijk te verwezenlijken, gevolg door te weinig tijd (13%). Eenzelfde percentage gaf aan, dat het ontbreken van een reisgenoot voor hen juist de grote ‘sta-in-de-weg’ is. Zo’n 60% van de geïnterviewden zou, na het winnen van een grote prijs in de loterij, onmiddellijk de koffer pakken om de ultieme vakantie te beleven. Slechts acht procent gaf aan dit pas te doen als ze wisten dat ze nog een jaar te leven hadden.

New York
Bij de vraag welke stad absoluut bezocht moest worden als er nog maar een jaar resteerde om te leven, scoorde New York veruit het hoogst (26%). In de lijst van wereldattracties die Nederlanders tenminste één keer in hun leven zouden willen zien, bevinden zich dan ook twee trekpleisters in de ‘Big Apple’: Times Square (28%) en het Vrijheidsbeeld (20%). Absolute koploper op deze bucketlist was echter het Australisch Koraalrif (40%), gevolgd door de Niagara Watervallen (32%).

Meer informatie: www.vx.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *