Nieuwe eigenaar voor Dolfinarium

Compagnie des Alpes (CdA) heeft afstand gedaan van het Dolfinarium. De deal was al wat langer in voorbereiding, maar is gisteren officieel afgerond. De nieuwe eigenaar is de Aspro Group. In de overnamedeal is ook het Franse park Walibi Süd Ouest betrokken.

dolfinariumDe transactie vertegenwoordigd een waarde van € 37,5 miljoen, die cash zal worden afgerekend. In het seizoen 2013/2014 droegen beide overgenomen parken voor € 22,5 miljoen bij aan de omzet van CdA, met ongeveer 6% EBIDTA voor de Business unit van leisure destinations.

Het personeel van het Dolfinarium was al voor de kerstdagen geïnformeerd over de op handen zijnde overname.

De nieuwe eigenaar Aspro Parks beheert al meerdere Dolfinaria in Europa. Het Dolfinarium in Harderwijk wordt het zesde Dolfinarium van deze keten. Het bedrijf is in Nederland en België actief als moederbedrijf van o.a. De Linnaeushof, Deltapark Neeltje Jans en Boudewijn Seapark (be).

Directeur Marten Foppen reageert positief op de overname: “De Aspro groep beheert al vijf dolfinaria. Dat zijn onze vakbroeders. Alhoewel we in het verleden ook al contact hadden met deze bedrijven, denk ik dat de samenwerking nu intensiever zal worden.” Of er met de overname ook budgetten vrijkomen voor nieuwe ontwikkelingen kan Foppen nog niet zeggen: “Onze eerste prioriteit ligt bij het inpassen van ons bedrijf binnen de Aspro grep. Daarbij moet je o.a. denken aan het invoeren van een nieuwe administratiesysteem en andere systemen die de Aspro parken gebruiken. Dit jaar vieren we het 50 jarig jubileum van ons park. Daarna kijken we wel weer verder naar de toekomst.”

Over Walibi Süd Ouest wordt nog vermeld dat zij nog minstens drie jaar de merknaam Walibi (mogen) blijven gebruiken.

Meer informatie: www.dolfinarium.nl
Bron: persbericht Compagnie des Alpes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *