Nieuw: Meldpunt Wandelen

Stichting Wandelnet heeft een nieuw meldsysteem ontwikkeld om problemen met een wandelroute te melden: www.meldpuntwandelen.nl. Het Meldpunt Wandelen helpt de wandelaar stap voor stap een melding te doen, of het nu gaat om het ontbreken van een markering, een fout in de routebeschrijving of een blokkade op het pad.

Meldpunt Wandelen - foto WandelnetEenvoudig en duidelijk
In het verleden stuurden wandelaars hun melding over LAW’s, Streekpaden en NS-wandeltochten via de e-mail. Dit zorgde regelmatig voor verwarring, met name over de locatie op de route. Met het nieuwe Meldpunt Wandelen behoort dit tot het verleden. De wandelaar prikt een exacte locatie op de kaart, geeft aan waar de melding over gaat (markering, routebeschrijving, blokkade of routekaart) en geeft zo nodig een toelichting. Vervolgens stuurt het systeem de melding direct door naar de betreffende padcoördinator. Problemen worden hierdoor sneller opgelost. Op dit moment kunnen alleen nog meldingen worden gedaan over LAW’s, Streekpaden en NS-wandelingen. Het is de bedoeling in een volgende fase ook regionale wandelnetwerken in het systeem op te nemen.

Altijd met actuele gegevens op pad
Met het nieuwe meldpunt kan de wandelaar ervoor kiezen via e-mail op de hoogte gehouden te worden van de afhandeling. Zo verdwijnt de melding niet uit beeld en blijft de wandelaar betrokken. Wandelnet zal via het systeem de (afgeronde) meldingen monitoren. Mocht de melding resulteren in een (tijdelijke) wijziging van de route, dan wordt dit vermeld op de routepagina van het pad op www.wandelnet.nl. Op deze manier gaat de wandelaar altijd met actuele gegevens op pad.

Bordje Weg
Het Meldpunt Wandelen sluit aan bij het meldsysteem ‘Bordje Weg’ (www.bordjeweg.nl) van het Landelijk Fietsplatform, bedoeld voor meldingen over fietsroutebewegwijzering. Beide systemen zijn ontwikkeld door dezelfde bouwer. Voordeel hiervan is dat de ‘achterzijde’ van de twee websites identiek is. Dit maakt het mogelijk de systemen in een volgende fase te combineren.

Meer informatie: www.meldpuntwandelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *