Natuurmonumenten opent 4,5 ha speelnatuur op Tiengemeten

Natuurmonumenten wil zoveel mogelijk kinderen spelenderwijs kennis laten maken met natuur. Daarom werd op 20 juni Speelnatuurplaats Tiengemeten geopend door Bastiaan Ragas, ambassadeur van Natuurmonumenten. Met dit project laat Natuurmonumenten zien dat de natuur eigenlijk een van de mooiste speelplaatsen vormt voor kinderen. 

Volgens woordvoerder Marlous van ’t Pad Bosch van Natuurmonumenten is dit de ideale speelplaats voor kinderen: “…die hebben alleen water, modder en boomstammen nodig om zich te vermaken. Na de opening van de speelplek waren ze door het dolle heen.”
Directeur Jan Jaap de Graeff liet weten dat dit slechts het begin is van een ontwikkeling: “In en rond de Randstad willen we in de toekomst nog meer gaan bieden voor kinderen. Speelnatuur Tiengemeten onder de rook van Rotterdam is een goed voorbeeld. Het is verreweg de grootste en meest ambitieuze natuurspeeltuin van Natuurmonumenten tot dusver.”

Groene speelplekken
Speelnatuur Tiengemeten is ontworpen door Sigrun Lobst, die eerder landelijke bekendheid kreeg met haar ontwerpen voor onder meer de Speeldernis in Rotterdam. Lobst: ‘Het gebrek aan groen om te spelen wordt steeds nijpender. Ook in de politiek en in de media hoor je er steeds meer over, en terecht. Een groeiende groep ouders zoekt groene, natuurlijke speelplekken bewust op met hun kinderen. Ze vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen en willen dat hun kinderen contact hebben met natuur, met seizoenen, met natuurlijke uitdagingen.’

Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *