Matig eerste halfjaar 2013 voor campings en groepsverblijven

Het zal voor de meeste ingewijden in de sector niet als een verassing komen, maar nu heeft ook het CBS met cijfers aangetoond dat de kampeersector en de groepsaccommodaties in 2013 niet zo goed zijn gestart. Het aantal gasten en overnachtingen lag 7% lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral het weer in het voorjaar speelde de campingsector parten.

De CBS-cijfers in een tabel:

wilgenhuisje
Wilgenhuisje op watersportcamping Heeg

De logiessector als geheel beleefde een stabiel eerste half jaar van 2013. Het aantal gasten en overnachtingen bleef ongeveer gelijk. De bezettingsgraad liep wel wat terug. Uit een andere tabel van het CBS blijkt dat het aantal accommodaties en slaapplaatsen in Nederland nog steeds groeit. (wat de lagere bezettingsgraad verklaart.) Het totaal aantal ‘open accommodaties’ in de verblijfsrecreatie is in juni 2013, t.o.v. juni 2012 met maar liefst 3,8% toegenomen. (van 5367 naar 5569.) Het aantal slaapplaatsen nam toe met 1,2%.\

In de totale logiessector (o.a. inclusief hotels) nam het aantal geopende locaties toe met 2,4%.

Alhoewel nog niet met (CBS) cijfers ondersteund, wordt verwacht dat met name de campingsector een betere tweede siezoenshelft zal laten zien. Het prima zomerweer van 2013 en de aangename nazomer werken die verwachting in de hand.

Meer informatie: www.cbs.nl (thema vrije tijd en cultuur)

 

Voor bungalowparken is er op 6 november, tijdens de recreatievakbeurs in Hardenberg een seminar: Second Life in de bungalowmarkt. Hier worden inzichten gedeeld voor een toekomstbestendige vakantieparkenmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *