Maatregelen aangescherpt: Verbod op bijeenkomsten verlengd tot 1 juni

Evenementen met een vergunnings- en meldplicht in Nederland worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april). Dit is een van de nieuwe maatregelen om de coronacrisis te bestrijden (Bekend gemaakt door minister Grapperhaus op 23 maart – 19.30u).

Alle overige samenkomsten worden verboden, waarbij enkele uitzonderingen gelden (zie website rijksoverheid)

Het strand bij Zandvoort

De nieuwe maatregelen komen boven op de eerdere maatregelen die werden afgekondigd om de coronacrisis te bestrijden. Kinderen mogen nog wel met elkaar (buiten) spelen. Daarnaast zijn er nog enkele nieuwe maatregelen, die voor bedrijven in de vrijetijdseconomie van belang zijn:

  • Op locaties zoals vakantieparken gaat gelden dat men maatregelen moet treffen om mensen 1,5 meter afstand te laten houden. Als men hiertoe niet in staat is dan mogen gemeenten deze locaties sluiten.
  • Casino’s vallen vanaf nu onder dezelfde maatregel als eet- en drinkgelegenheden en sluiten per 24 maart 2020.
  • Burgemeesters kunnen gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken, stranden of wijken. Bij groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.
  • De bestaande maatregelen wil de overheid ook beter kunnen handhaven. Daarom krijgen burgemeesters de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te kunnen treden. Burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten, zoals parken, stranden en campings. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.

Bron en meer informatie: www.rijksoverheid.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *