Lang niet alle vakantieparken streng met alcohol

Er mag sinds dit jaar geen alcohol worden verkocht of geschonken aan jongeren onder de 18. Veel (jongeren)campings gedogen het gebruik van alcohol bij de eigen tent en zoeken naar een werkbare oplossing om de leeftijd eenvoudig te kunnen controleren.

biertjeEen ander gevolg van de aangescherpte wetgeving is dat veel jongeren kiezen voor een verblijf over de grens. In België zien de campinghouders dit jaar veel meer groepen jongeren uit Nederland verschijnen, want hier is de wetgeving veel minder streng. Toch is de mening over de extra toeristenstroom niet alleen maar positief. Er is ook beduidend meer overlast door dronken jongeren.

Op de Nederlandse campings wordt vooralsnog wel gecontroleerd in de winkels en de horeca; maar op de kampeerplekken blijkt sprake van een gedoogbeleid. Veel gemeenten geven aan dat zij niet de personele capaciteit hebben om alles in de gaten te houden. Zelfs ouders van 16- en 17-jarigen helpen soms mee om de beperkingen te omzeilen; want de verlaagde leeftijdsgrens is nog niet door iedereen geaccepteerd.

Zie ook de reportage van de NOS:

Meer informatie:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *