Iedereen doet mee!

We leven in een zich razendsnel voortdenderende maatschappij en hoe krijgen we iedereen mee? Een vraag die nu helemaal actueel is geworden nu er aan alle kanten sprake is van een terugtrekkende overheid.

rolstoelZojuist had ik nieuwe gasten aan de lijn die dit jaar maar in eigen land blijven, gezien de zorgbehoefte van hun ouders. Een paar weken naar het buitenland gaan, is dan geen optie!
Maar heb je er al eens aan gedacht wat er gebeurt, wanneer we ervoor gaan zorgen dat de ouders, inclusief hun zorgbehoeften, gewoon mee kunnen op vakantie? Het is alweer jaren geleden dat ik samen met een hier in het noorden bekend bureau bezig was om mooie en praktische vakantiewoningen te ontwikkelen. Echter, zowel het bureau als onze gemeente, zagen het niet zitten. Te groot, te veel uhhh’s en aaa’s. Het hele plan ging niet door. En kijk nu toch eens; De vraag zal de komende jaren alleen maar meer gaan stijgen, dat kan je nu helemaal wel op je klompen aanvoelen!

Soms zijn we onze tijd wat vooruit en hebben we door alle weerstanden al weer veel frustraties opgelopen. Styel je voor: Je bent permanent bezig bmet het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten voor het paarse segment. Dan krijg je ook te maken met overheden en andere stakeholders die deze aanpak en bijbehrende doelgroep nog niet echt hebben begrepen….

Wanneer de overheid zich steeds meer gaat terugtrekken en reorganiseren, zou het dan niet een goed idee zijn om meteen ook eens te kijken naar een wat diverser ambtenarenapparaat, met daarin mensen vanuit heel diverse levensstijlen?

Iedereen doet mee, maar krijgt dan ook wel iedereen een kans? Wanneer is oma dan echt welkom en wordt er ook rekening gehouden met oma, inclusief zorgbehoeften. En dat wordt dan een vakantie waarbij de overige familieleden niet tekort worden gedaan; en niet het gevoel hebben dat zij hun vakantie in een zorginstelling doorbrengen, en omringd met heel veel mensen die wat minder goed mee kunnen komen?

Hoe doe jij dat binnen je organisatie, omgaan met een zich terug trekkende overheid, en iedereen die mee moet kunnen doen? Welke problemen heb jij hierin ervaren?
Ik ben heel benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
h

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *