Holland Beurs geannuleerd

De Holland Beurs, die dit jaar van 29 maart t/m 1 april zou plaatsvinden, is geannuleerd. Een teleurgesteld management meldt dat er de laatste weken teveel afmeldingen zijn geweest om een beurs van voldoende omvang te kunnen neerzetten. Er zijn wel plannen om de beurs in 2013 opnieuw te lanceren.

De standhouders hebben inmiddels bericht ontvangen over de afgelasting. Er waren o.a. 8 provincies bij betrokken. Een nadere toelichting volgt nog.

De toelichting van de beursorganisatie:

Helaas hebben we het besluit moeten nemen om Holland Beurs dit jaar geen doorgang te laten vinden. We krijgen te weinig partijen landelijk binnen boord om een volwaardig evenement te realiseren. In de afgelopen weken was dit zeker nog in beeld, maar partijen vinden het in deze tijd toch te moeilijk om in een volledig nieuw evenement te stappen en kiezen alsnog voor meer zekerheid in bestaande evenementen of andere communicatievormen.

Ondanks dat de diversiteit aan partijen die wel zouden deelnemen bijzonder is, is dit toch te weinig voor een echte Holland Beurs. Hierdoor ontstaat een te schraal evenement dat onvoldoende in zich heeft om een serieus vertrekpunt naar de toekomst te realiseren. Door een te magere evenementopzet stellen we immers ook het publiek teleur dat met een bepaald verwachtingspatroon naar Holland Beurs komt.

Vanuit onze rol als beursorganisatie hebben we de verantwoordelijkheid om te voldoen aan het voorgespiegelde verwachtingspatroon. Indien dit onvoldoende wordt gehaald, doet dit direct afbreuk aan de evenementopzet en de daaraan gekoppelde doelstellingen van ons en betrokken partijen. Uiteindelijk maak je een evenement altijd samen tot een succes is ons uitgangspunt.

Neemt niet weg dat we gemerkt hebben dat een evenement als Holland Beurs absoluut een kans van slagen heeft. Een consumentgericht beursplatform dat specifiek over Nederland gaat, leeft binnen de vrijetijdsbranche. Hiertoe zullen we in de komende periode de mogelijkheden voor 2013 in beeld brengen.

meer informatie: www.hollandbeurs.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *