Helmond krijgt een van de grootste indoor leisure complexen van Nederland

De eigenaren van het complex dat binnen de gemeente Helmond bekend staat als “de Watermolen”, hebben de intentie om dit te gaan ontwikkelen als een leisure complex. Met deze ontwikkeling, grenzend aan Suytkade waarvan de ontwikkeling reeds gestart is, krijgt Helmond er een uniek aanbod aan leisure voorzieningen bij. Qua oppervlakte, circa 12.500 m2, wordt “de Watermolen” een van de grootste indoor leisure complexen in Nederland.

foto van de locatie waar het complex gerealiseerd gaat worden

Van speelparadijs naar voetbal experience
De Watermolen wordt gefaseerd ontwikkeld. Het indoorspeelparadijs, ingericht op basis van de laatste trends, wordt als eerste geopend. Later volgt een indoor duikcentrum en een voetbal experience. Een centraal gelegen horecafaciliteit voorziet de bezoekers van een hapje en een drankje. Aanvullende faciliteiten worden nog onderzocht, hierover volgt in de komende maanden nog meer nieuws. Binnen het complex worden eveneens parkeerplaatsen voor de bezoekers gerealiseerd.

Karakteristiek
Belangrijk is erop te wijzen dat ‘de Watermolen’ op geen enkele manier activiteiten ontplooit die concurrerend zijn ten opzichte van lopende leisure projecten in de gemeente. Gezamenlijk met de andere ontwikkelingen profileert Helmond zich hiermee nadrukkelijk als een stad met duidelijke ambities op het gebied van leisure. Het idee voor deze ontwikkeling is in juli 2010 ontstaan, mede op initiatief van wethouder Van Mierlo en wordt nu verder uitgewerkt
onder verantwoordelijkheid van wethouder Tielemans. De uitstraling van het complex zal nadrukkelijk aansluiten bij de karakteristieke omgeving van Suytkade en gebeurt in samenwerking met de gemeente. Binnenkort zal de ontwikkelaar de eerste schetsen van het nieuwe complex openbaar maken.

Bron: persbericht Kwan Leisure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *