Grote mediabelangstelling voor preview Floriade

Vandaag verzamelen een kleine 200 internationale journalisten zich bij de Floriade. Gisteren kreeg de Nederlandstalige pers al een preview van de wereldtentoonstelling in Venlo. Daar werden 80 journalisten geteld aan de registratiebalie. De eerste indruk is veelbelovend; maar er wordt nog volop gewerkt, en een aantal paviljoens zal de komende dagen overuren nodig hebben om bijtijds klaar te zijn voor de officiële openingsshow op 4 april.

De Innovatoren; landmark van de Floriade

Park met een missie
Er is een groot verschil met een recreatief attractiepark; De focus ligt hier op de tuinbouwproducten en de rol die deze spelen in ons dagelijks leven. De Tuinbouwraad hoopt met deze tentoonstelling ook jonge mensen enthousiast te maken voor een toekomst in de tuinbouw. Directeur Paul Beck, een man met een recreatieachtergrond, liet weten dat er vele discussies met de Tuinbouwraad vooraf gingen aan de uiteindelijke realisering van het park.

Ook de internationale handel in tuinbouwproducten is een wezenlijk onderdeel van de Floriade. Zij krijgen een centrale ontmoetingsplek in de Innovatoren. Ook een groot deel van de pers was afkomstig uit de landbouwsector, waarmee het belang van deze wereldtentoonstelling voor de Nederlandse tuinbouw extra werd onderstreept.

 

veel doe-activiteiten voor kinderen

Floriade als attractie?
De Floriade als attractie verschilt volgens Paul Beck op verschillende punten van ‘reguliere’ dagattracties zoals bijvoorbeeld De Efteling: “Een bezoek aan De Floriade hoort eigenlijk bij je opvoeding. Vandaar dat ik verwacht dat vooral ouders (promotie richt zich vooral op moeders) het initiatief nemen om met de kinderen een dagje naar De Floriade te komen. Er zijn natuurlijk geen spectaculaire attracties zoals in een pretpark. We merken wel dat er bij kinderen belangstelling is om iets te leren. Een TV programma in samenwerking met de Floriade op Nickelodeon wordt al goed bekeken. De Floriade is ook een echt doe-park, en er valt voor kinderen genoeg te ontdekken en te beleven. En dan is er nog het prijsverschil. Bij ons betaal je voor kinderen van 4 tot 12 jaar € 12,50; en voor een schoolreisje is dat nog minder. Dat is aanzienlijk goedkoper dan een bezoek aan De Efteling. En dit park kan zich qua kwaliteit meten met De Efteling. ”

 

Vooruitblik op de Floriade 2012

  • Er wordt op dit moment nog hard gewerkt; maar de organisatie is vol vertrouwen dat ales bijtijds gerealiseerd wordt.
  • Er worden 2 miljoen bezoekers verwacht en daarmee is de begroting in evenwicht. De 2 miljoen is een voorzichtige schatting.
  • In de directe regio heeft de organisatie van de Floriade nu al geen hotelkamers meer beschikbaar. Een grote regio rondom Venlo profiteert van de wereldtentoonstelling.
  • Er wordt ook al vooruit gekeken naar de periode na de Floriade. De Innovatoren blijft staan en heeft nu al innovatieve bedrijven gevonden die invulling gaan geven aan deze innovatieve kennisplek. Ook diverse paviljoens krijgen een herbestemming. De hele opzet is cradle 2 cradle, dus uiteindelijk krijgen alle onderdelen een nieuw leven.

Meer informatie: www.floriade.nl

Bekijk een overzicht van foto’s op Picasa

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *