Europese pretparken beleven barre tijden

De website Parkplanet.nl maakte onlangs een rondje langs Europese pretparken met problemen. De crisis gaat niet ongemerkt aan deze vrolijke sector voorbij. In Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje wordt gestreden voor baanbehoud en om betere lonen.

Gardaland Fantasy Kingdom
Gardaland Fantasy Kingdom (foto: Adri van Esch, Parkplanet)

Diverse attractieparken in Europa hebben al enkele magere seizoenen achter de rug, met slecht weer en een teruglopend aantal bezoekers. Nu de meeste parken dicht zijn, wordt de financiële balans opgemaakt en die blijkt niet altijd positief uit te pakken. Om gezond het nieuwe jaar in te gaan, wordt er door parkmanagers bezuinigd en gesneden in de uitgaven. Met ongeruste of zelfs boze medewerkers tot gevolg.

In Duitsland speelt er een loonconflict rondom Legoland; in Frankrijk kreeg park Wallygator (voorheen Smurfenpark) in november nog een surseance van betaling; Het Italiaanse Gardaland heeft besloten om ruim een kwart van het vaste personeel te ontslaan; Het Spaanse Terra Mítica maakte alleen in 2006 en 2007 licht winst, in alle andere jaren werd er een miljoenenverlies genoteerd.

Lees meer over de achtergronden op www.parkplanet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *