Drijvende kerstmarkt in Leiden verkozen tot beste van Europa

Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs heeft de Leidse Kerstmarkt de prijs in ontvangst genomen voor Beste Kerstmarkt van Europa. Organisator van de verkiezing, Richard de Bruin, noemde het ‘opvallend’ dat 8 kerstmarkten in de top 10 in Nederland worden georganiseerd: “Dat geeft wel aan dat er een grote kwaliteitsslag is gemaakt.”

Een trotse Monique IJsselsteijn, verantwoordelijk voor de organisatie van de Leidse Kerstmarkt nam de award in ontvangst van Patrick Mulder, publisher van Verkeersbureaus.info en Richard de Bruin, directeur Kerstmarkten.nl.
Een trotse Monique IJsselsteijn, verantwoordelijk voor de organisatie van de Leidse Kerstmarkt nam de award in ontvangst van Patrick Mulder, publisher van Verkeersbureaus.info en Richard de Bruin, directeur Kerstmarkten.nl.

Groeiende professionalisering
De verkiezing is een initiatief van de website Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus.info. De initiatiefnemers zien dat het aantal kerstmarkten in Nederland de afgelopen jaren flink is gegroeid. De Bruin ziet in het groeiend aantal kerstmarkten ook en risico: “Veel gemeenten willen een kerstmarkt organiseren. Het risico is dat er te veel gekopieerd gaat worden zodat kerstmarkten op elkaar gaan lijken. Met deze verkiezing willen we organisatoren aansporen om vooral creatief en onderscheidend aan de slag te gaan. De winnaar, de drijvende kerstmarkt in Leiden, is daarvan een prachtig voorbeeld. Om de kwaliteit van de Nederlandse kerstmarkten nog meer te stimuleren zou een kennis/netwerkcentrum voor organisatoren van kerstmarkten een goede impuls kunnen geven.”
Dat kerstmarkten steeds populairder worden blijkt uit het feit dat er in 4 weken tijd 3.200 keer gestemd is. “We kregen zelfs last-minute verzoeken van bestemmingen om hun kerstmarkt toe te voegen aan de poll”, vult De Bruin aan. ”Reden voor ons om de Award in 2107 nog groter aan te pakken”.

Kerstmarkt organiseren is samenwerken
“Het is een eer en een erkenning dat de Leidse Kerstmarkt is beloond tot de beste van Europa. Het is fijn om te zien dat alle verschillende partners, van restaurants tot de boottocht, zo fijn samenwerken en hebben gezorgd voor dit geweldige resultaat” vertelt mevrouw IJsselsteijn. “Naast de aanwezigheid van RTL’s Koffietijd zijn er op onze unieke drijvende kerstmarkt optredens geweest van onder andere René van Kooten. Door de gezelligheid en de saamhorigheid van Leiden is het ons gelukt om deze Award te behalen”, vervolgt mevrouw IJsselsteijn haar verhaal.
De delegatie, bestaande uit Centrummanagement Leiden en vertegenwoordigers van de gemeente Leiden was speciaal uit Leiden overgekomen om te horen dat ruim 37% van de stemmers voor de kerstmarkt in Leiden had gekozen als de favoriete kerstmarkt in Europa. De stad moest het niet alleen opnemen tegen Nederlandse kerstmarkten zoals Haarlem, Valkenburg en Harlingen maar ook de kerstmarkten in Duitsland en België. Winnaar van vorig jaar, Kerststad Valkenburg, eindigde dit jaar op de 3e plek.

Dit is de top 10:
1. Leiden 37,56%
2. Haarlem 15,99%
3. Valkenburg 13,08%
4. Harlingen 10,30%
5. Dordrecht 7,49%
6. Deventer (Dickens Festijn) 2,47%
7. Düsseldorf 2,15%
8. CentrO (Oberhausen) 1,65%
9. Buitenpost 0,91%
10. Maastricht 0,84%

In 2017 zullen de bezoekers weer opnieuw kunnen stemmen voor de beste kerstmarkt van 2017 op zowel www.kerstmarkten.nl als www.verkeersbureaus.info.

Zie ook: http://centrumvanleiden.nl/kerstmarkt

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *