Doordachte park-indeling draagt bij aan betere Floriade-beleving

De Floriade is een aantal weken geopend en scoort bij haar bezoekers maar liefst een 9 als rapportcijfer. 90% van de ondervraagden geeft aan de Floriade aan te bevelen bij vrienden en familie. Dit is niet alleen een groot compliment voor de Floriade-organisatie, maar ook voor BRC Imagination Arts. Samen met  het team van de Floriade creëerde BRC het masterplan voor de Floriade dat de bezoeker geheel in het thema van de Floriade brengt: hoe bloemen, planten en bomen de maatschappij naar een groenere, duurzamere leefbare omgeving kan brengen.

Parkindeling Floriade

Parkindeling in vijf zones
BRC Imagination Arts is één van ‘s werelds toonaangevende organisaties voor masterplanning en het produceren van tentoonstellingen en attracties voor parken en musea. In een vroeg stadium was BRC als creatief masterplanner ook bij de ontwikkeling van de Floriade betrokken. De opdracht was het creëren van een bezoekerservaring die over de individuele paviljoens heen gaat. Samen met het Floriade 2012-team ontwikkelde BRC vijf zones op basis waarvan de deelnemende landen en commerciële paviljoens nu over het terrein verdeeld zijn.

Logische verhaallijn
“Als creatief masterplanner, was BRC verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de geïntegreerde verhaallijn die zorgt voor een samenhangende ervaring’ aldus Paul Beck, algemeen directeur van de Floriade 2012. “Verder was BRC verantwoordelijk voor de planning van de bezoekersstromen, welke de connectie van de bezoekers met het thema garanderen”. In plaats van gewoon van het ene naar het andere paviljoen te lopen worden bezoekers nu deel van een verhaallijn en maken zij bewust mee welke rol de tuinbouw speelt in de ontwikkeling naar een groenere en milieuvriendelijkere planeet.

Emotioneel en praktisch
Bart Dohmen, managing director van BRC Europa: “De doelstelling van het creatieve masterplan was het combineren van de praktische invulling van het terrein enerzijds met emotie en aantrekkingskracht anderzijds. De bezoeker beleeft op een emotionele manier hoe de tuinbouw deel uit maakt van ons leven en hoe deze branche wereldwijd een belangrijke rol speelt op het gebied van duurzaamheid. Aan de andere kant moest het plan ook heel praktisch zijn, aangezien het terrein na afloop van deze wereldtentoonstelling in een business park transformeert”.

Bron: Persbericht BRC

meer informatie:
www.brcweb.com
www.floriade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *