Branchegenoten bezoeken Ouwehands Dierenpark

Donderdag 7 maart heeft ToerNed (Vereniging voor Dagattractie Ondernemers) een bezoek gebracht aan Ouwehands Dierenpark te Rhenen. Na een enthousiaste ontvangst kregen de leden een rondleiding door het park en een kijkje achter de schermen. Tijdens de ledendag is veel kennis opgedaan over de vele slimme en doelgroepgerichte innovaties waar het park in de loop der tijd haar voorkeurspositie bij de consument en de zakelijke markt heeft versterkt. In 2005 ontving Ouwenhand’s Dierenpark al de ToerNed Award voor de overdekte speelvoorziening Ravotapia.

Ouwehands Dierenpark Rhenen
Ouwehands Dierenpark Rhenen is een dierenpark met moderne inzichten over milieu en natuureducatie, en een park dat een functie heeft inzake de instandhouding van bedreigde diersoorten. De huidige bezoeker kan dan ook, te midden van flora en fauna, kennismaken met diverse diersoorten en inzicht krijgen in hun levenswijze. Dat inzicht komt er niet door alleen naar de dieren te kijken, maar wel door regelmatig eens door de dierentuin te lopen, de dieren in verschillende omstandigheden te zien en door mee te doen aan de vele activiteiten die elk jaar weer worden georganiseerd. In de afgelopen decennia is het terrein uitgebreid tot 22 ha en zijn tal van moderniseringen gerealiseerd. Met de huidige eigenaar, die in 2000 het dierenpark overnam, is er intensief geïnvesteerd in nieuwe projecten. Door o.a. projecten zoals Apen op Stelten, Neus aan neus met de ijsberen, het Berenbos, de Blue Lagoon en het nieuwe gorillaverblijf heeft Ouwehands Dierenpark een merkbare groei doorgemaakt.

Tijdens het bezoek aan het Berenbos had een enkele beer de moeite genomen om zijn winterslaap te onderbreken en uit zijn ondergrondse hol te komen. Maar wakker worden lukte nog niet echt…
Tijdens het bezoek aan het Berenbos had een enkele beer de moeite genomen om zijn winterslaap te onderbreken en uit zijn ondergrondse hol te komen. Maar wakker worden lukte nog niet echt…

Algemene Ledenvergadering ToerNed
In de middag vond de Algemene Ledenvergadering van ToerNed plaats in de ‘Jungle’ van Ouwehands Dierenpark. De vereniging is onlangs van start gegaan met de consumentenportal ‘Het Leukste Dagje Uit’. Dit is een nieuwe marketingtool waarvan de leden van ToerNed als gevolg van hun lidmaatschap met minimale kosten gebruik van maken. Het grootste deel van de kosten wordt gedekt door de jaarcontributie van ToerNed. Voor dierenparken, attracties, musea en rondvaartbedrijven is Het Leukste Dagje Uit, naast het netwerk van branchecollega’s, een extra aanleiding om lid van ToerNed te worden.
ToerNed onderscheidt zich door veel verschillende soorten leden, het aanbod van gezamenlijke marketing, kennisdeling en samenwerking. Dit alles met ondersteuning van deskundig advies.

Meer informatie: www.ToerNed.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *