Booking.com stapt nadrukkelijk in markt vakantievilla’s; Villas.com

De website www.booking.com, grootmacht in de reserveringen van hotelkamers, lanceert een nieuwe website, speciaal voor (luxe) villas; www.villas.com. Het is geen compleet nieuwe markt, want op booking.com konden ook al vakantievillas worden geboekt. Er komt alleen een specialistische portal bij.

villas
screenshot villas.com

Wat is de doelgroep van villas.com?
Villas.com: “We zijn gericht op van reizigers, die zelfstandige, self-catered vakantiewoningen zoeken in populaire bestemmingen. Villas.com is vooral op zoek naar unieke vakantiewoningen en ervaringen en presenteert een breed arsenaal aan verblijven; chalets, bungalows, appartementen, gites, villa’s en appartementen.”

Welke partijen kunnen hun accommodatie aanbieden?
Villas.com: “We zijn gericht op zowel professionele huurders als particuliere eigenaren. We zijn wel op zoek naar professioneel aanbod in echte vakantievilla’s. Daarin onderscheiden we ons wel duidelijke van websites als Airbnb.”

Hoe ligt de relatie tussen Villas.com en Hotels.com?
Villas.com: “Het aanbod van Villas.com is ook zichtbaar op Booking.com en kan worden geboekt via Booking.com. Daar bestaat al langere tijd een keuze-optie voor self-catered appartementen.”
Booking.com: “We hebben meer dan 25 verschillende accommodatie typen boekbaar op onze site, variërend van hotels, B&Bs, hostels, guest houses, apartmenten tot villas en campings. We zagen dat mensen Booking.com steeds meer gebruiken om niet-hotels te boeken.”

Oriënteren, zoeken en boeken
Met de nieuwe zoekfuncties op Villas.com kunnen reizigers makkelijk hun vakantiebestemming en accommodatie verkennen, vinden en boeken. Er zijn o.a. keuzecriteria als: met zwembad, villa’s met uitzicht op zee, voor een stedentrip, landelijke idyllisch gelegen, aantal slaapkamers en of de hond ook welkom is. De website bevat ook nuttige reisinformatie over de regio’s waarin elke woning staat – zodat reizigers meer kunnen leren over mogelijkheden rondom de accommodatie.

Aanmelden van accommodatie
Villas.com biedt op de website duidelijkheid over online beschikbaarheid. In Nederland worden op dit moment (d.d. 19-05-2014) 2358 locaties aangeboden via de website. Aanbieders die hun accommodatie willen toevoegen worden naar de aanmeldpagina van booking.com geleid. De standaardvoorwaarden zijn dan ook gelijk aan die van booking.com, waaronder: geen entreebedrag, en alleen een provisie over de verhuurde appartementen. (voor de exacte voorwaarden verwijzen we naar de betreffende website – zie onder)

Reacties vanuit de markt voor vakantiehuisjes
Op de linked-in groep voor eigenaren van vakantiehuisjes ontstond een tijdje geleden al een discussie over adverteren op booking.com. Dat gaf goede resultaten, maar het verwachtingspatroon klopte lang niet altijd. Op dezelfde groep is ook de komst van villas.com besproken. De algemene teneur; men ziet dat booking.com een hele serieuze partij is die nu heel specifiek dit marktsegment betreed. Toch vraagt men zich wel af of voor deze specifieke markt het persoonlijk contact vooraf met de eigenaar van de vakantiewoning geen meerwaarde is die gemist gaat worden.

Meer informatie:
www.villas.com
Aanmeldpagina accommodaties op booking.com

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *